PODVARAK SA SUVIM REBRIMA Slasni i pikantni delikates kome nećete moći da odolite
Konkretan ručak za celu porodicu koji će vas dugo držati sitim.
Potrebno je
- 1 glavica kiselog kupusa
- 300 g suvih rebara
- 200 g slanine
- 1 crni luk
- 3 lista lovora
- 2 kašike svinjske masti
- so, mleveni biber
- 2 kašičice mlevene paprike
Priprema:
Kupus iseckajte na kocke, meso i slaninu na komade veličine po želji, a crni luk na tanke kriške. U tepsiju stavite kašiku masti i pola iseckanog luka, pa po celoj tepsiji rasporedite kupus. Preko njega rasporedite ostatak seckanog luka, lovor, pospite mlevenom paprikom i biberom, a zatim poređajte po meso, rebra i ostatak masti. Prelijte čašom vode, pokrijte folijom i stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni. Pecite oko jedan sat, sklonite foliju i pecite još najmanje pola sata. Ukoliko vidite da je podvarak previše suv, dolijte još malo vode. Kupus je gotov kad omekša.
MIMOZA ROLAT NAJLEPŠE SLAVSKO PREDJELO Ukusom još bolji od salate, prosto se topi u ustima
Kremast i zasitan, a posan.
PREŽGANAC SVAKIM ZALOGAJEM BUDI NOSTALGIJU Jeftino jelo koje je othranilo generacije
Jednostavno jelo danas je zaboravljeno.
SVINJSKI FILE U SOSU OD SUVIH ŠLJIVA Rapsodija mirisa i ukusa, i sit bi jeo
Ni najveći gurmani mu neće odoleti.
MUSAKA SA SUVIM ŠLJIVAMA I ŽITOM ZA DANE STROGOG POSTA Polovina se pojede dok je još u plehu
Zasitna i preukusna, jelo u kome će uživati cela porodica.
MANASTIRSKI PASULJ GREJE DUŠU I TELO Baš ovako ga prave monasi na Hilandaru
Služite toplo, uz prilog po želji.
Komentari (0)