NEODOLJIVA PASTA SA SPANAĆEM Ovakvu do sada niste jeli, svi će vam tražiti recept
Osvaja od prvog zalogaja, a priprema nije komplikovana, uspeće i potpunim početnicima.
Potrebno je
- 350 - 400 g testenine
Za sos
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike brašna
- 1 kašičica suvog bosiljka
- ljuta tucana paprika
- 1 šolja pavlake za kuvanje
- 1 šolja mleka
- 1/4 šolje rendanog kačkavalja
- 2 šolje spanaća
- so
- biber
Priprema
Prema uputstvu sa kese, skuvajte pastu. Propržite u zasebnom tignju brašno pa dodajte začine, mleko, pavlaku za kuvanje i neprestano mešajte. Provreloj smesi dodajte seckani spanać pa kuvajte nekoliko minuta i skinite sa vatre. Zatim procedite pastu pa je dodajte u šerpu sa sosom. Dodajte rendani kačkavalj. Sve zajedno promešajte. Bon appetit!
Možda vas zanima:
FUNGI PASTA Neodoljivi specijalitet za savršen nedeljni ručak, prste da poližete
U slasnoj kombinaciji pečuraka, pavlake i parmezana, najbolje stavite odmah duplu meru.
PASTA IZ RERNE ZA KADA NEMATE VREMENA A 100 puta bolja od one klasične, prste da poližete
Sočna i punog ukusa, postaće vaše novo omiljeno jelo.
ITALIJANSKA PASTA SA PISTAĆIMA Savršen spoj različitih ukusa koji popravljaju dan u trenu, sipaćete tanjir više
Kremasta i drugačija, za dane kada nemate vremena.
ITALIJANSKA PASTA Slasni delikates sa patlidžanom koji budi sva čula
Poješćete u slast, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)