BROKOLI PICA Ovakvu do sada niste jeli, osvaja na prvi zalogaj
Napravićete brzo i lako, a nestaće sa stola još brže.

Potrebno je
- 1 šoljica heljdinog brašna
- 1 šoljica pšeničnog brašna
- 300 g brokolija
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika semena susama
- 1 kašičica suvog origana
- jaje
- 2/3 šoljice vode
- 2 kašike ulja
- 100 g rendanog kačkavalja
- 1 kašičica belog luka u prahu
- so
- biber
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašna, prašak za pecivo, seme susama, origano, jaje, vodu, ulje i so pa zamesite glatko, mokro testo. Utapkajte ga u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite koru 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Za to vreme, blenderom izblendajte brokoli, dodajte kačkavalj i beli luk pa ponovo izblendajte. Preko kore sipajte mešavinu od brokolija pa dopecite još 15 minuta. Isecite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:

PICA MARGARITA Slasna i sočna, po receptu bez premca
Fenomenalan italijanski specijalitet, prste da poližete.

PICA SA SLANINOM Italijanski specijalitet za prave gurmane, za lepo veče sa prijateljima
Neodoljiva i slasna, najbolje odmah stavite duplu meru.

PICA SA 4 VRSTE SIRA Slasni italijanski specijalitet za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Neodoljiva i slasna, u slasnom spoju sa sirom.

ČOKOLADNA PICA Neodoljiva i slatka, za lepo porodično okupljanje
Italijanski klasik na drugačiji način.

PITA SA KOLENICOM Slasna i zasitna, za gurmane i one izbirljive
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.

GABON TORTA ZA PRAVE SLADOKUSCE Raskošna poslastica oduševiće goste
Savršena za svaku svečanost.

TAKOSI SA SEITANOM Savršena zamena za meso u danima posta, bićete oduševljeni ukusom
Zasitno jelo osvojiće vas od prvog zalogaja.

SLANA BULGUR SALATA Gotova za 2 minuta, a puna vitamina
Dodajte kao prilog uz jelo od povrća ili mesa.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Mekane i sočne, pravi raj za nepca
Najbolje služite uz pire krompir ili prilog po želji.
Komentari (0)