BROKOLI PICA Ovakvu do sada niste jeli, osvaja na prvi zalogaj
Napravićete brzo i lako, a nestaće sa stola još brže.
Potrebno je
- 1 šoljica heljdinog brašna
- 1 šoljica pšeničnog brašna
- 300 g brokolija
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika semena susama
- 1 kašičica suvog origana
- jaje
- 2/3 šoljice vode
- 2 kašike ulja
- 100 g rendanog kačkavalja
- 1 kašičica belog luka u prahu
- so
- biber
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašna, prašak za pecivo, seme susama, origano, jaje, vodu, ulje i so pa zamesite glatko, mokro testo. Utapkajte ga u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite koru 10 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Za to vreme, blenderom izblendajte brokoli, dodajte kačkavalj i beli luk pa ponovo izblendajte. Preko kore sipajte mešavinu od brokolija pa dopecite još 15 minuta. Isecite i služite. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BRZE PICA ROLNICE Mekane i vazdušaste, savršene za lepo druženje sa prijateljima
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
BRZE MINI PICE Vole ih i deca i odrasli, a gotove za 15 minuta
Svaki zalogaj je raj za nepca.
PICA KAPRIĆOZA Savršena za lepo veče sa prijateljima, po originalnom italijanskom receptu
Bićete oduševljeni ukusom.
ČOKOLADNA PICA Italijanski specijalitet na sladak način, nema ko će mu odoleti
Savršena za lepo veče sa prijateljima.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)