PAŠTETA OD MASLINA Drugačija i ukusna, idealna kao doručak ili predjelo

Izvor: Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Brzo i lako se pravi, a odlično se slaže sa brojnim namirnicama. Namažite je na hleb ili dodajte kao prilog nekom jelu.

pašteta od maslina
Shutterstock

Potrebno je

  • 150 g crnih maslina
  • 1 kašika limunovog soka
  • 3 čena belog luka
  • 60 ml maslinovog ulja

Priprema

Pod mlazom tople vode isperite masline pa ih ocedite. Ostavite ih kratko na ubrusu da se osuše pa izvadite koštice i iseckajte ih na sitnije komade. Stavite u blender, dodajte sok od limuna, sitno seckan beli luk i blendajte, sve dok smesa ne postane kašasta. Smesu prebacite u staklenu teglicu pa polako sipajte maslinovo ulje, i mešajte, dok smesa ne postane kompaktna. Poklopite teglicu i čuvajte u frižideru. Pre svake upotrebe promešajte. 

img
04. 04. 2025 14:20

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

img
04. 04. 2025 07:13

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

img
09. 04. 2025 19:33

Kako da seks traje duže: Saveti za muškarce zlata vredni

img
08. 04. 2025 13:52

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

img
09. 04. 2025 19:44

PETKOVIĆ: Lažovčine s tajkunske N1 polaze od sopstvene pokvarenosti! Koliko su opterećeni Srbima sa KiM koji pešače da podrže predsednika Vučića i svoju državu Srbiju, pa ih uhode čak i dronovima

img
04. 04. 2025 12:11

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

img
09. 04. 2025 19:35

To je to, sve je spremno: Ukrajina bi mogla da postane članica EU i pre nego što se mislilo

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
09. 04. 2025 19:44

IZ KOG LI JE VEKA? Društvene mreže zanemele kako izgleda kineski borbeni avion (VIDEO)

img
06. 04. 2025 10:27

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

Komentari (0)