POSNA GIBANICA SA TOFU SIROM Osvaja na prvi zalogaj, pravićete je stalno
Ova fenomenalna pita sa sirom nestaće sa stola odmah. Idealna za slavsku trpezu u dane posta.
Potrebno je
- 500 g heljdinih kora
- 500 g tofu sira
- 150 g posni jogurt
- 2 kašike ulja
- 1/2 kašičice sode bikarbone
Za premaz:
- 200 ml kisele vode
- 50 ml ulja
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Izmrvite tofu sir pa sipajte posni jogurt, ulje i sodu bikarbonu. Po potrebi, posolite i pobiberite. Smesu dobro sjedinite. U zasebnoj posudi pomešajte ulje i kiselu vodu. Pleh obložite papirom za pečenje pa stavite jednu koru, da prekrije dno. Premažite prelivom od vode i ulja pa dodajte još jednu koru. Premažite prelivom. Zatim premažite nadev od sira i jogurta, stavite koru, preliv, pa nadev i tako dok ne utrošite sav materijal. Poslednju koru poprskajte prelivom od vode i ulja, pa stavite pleh u rernu. Pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEČE PITA? Da bi bila savršeno ukusna nije svejedno
Pite su mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru, a mogu i da se služe kao prilog uz jelo. Ipak, da bi pita bila sočna i mekana, treba da znate na kojoj temperaturi da je pečete.
Komentari (0)