POSNA GIBANICA SA TOFU SIROM Osvaja na prvi zalogaj, pravićete je stalno
Ova fenomenalna pita sa sirom nestaće sa stola odmah. Idealna za slavsku trpezu u dane posta.
Potrebno je
- 500 g heljdinih kora
- 500 g tofu sira
- 150 g posni jogurt
- 2 kašike ulja
- 1/2 kašičice sode bikarbone
Za premaz:
- 200 ml kisele vode
- 50 ml ulja
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Izmrvite tofu sir pa sipajte posni jogurt, ulje i sodu bikarbonu. Po potrebi, posolite i pobiberite. Smesu dobro sjedinite. U zasebnoj posudi pomešajte ulje i kiselu vodu. Pleh obložite papirom za pečenje pa stavite jednu koru, da prekrije dno. Premažite prelivom od vode i ulja pa dodajte još jednu koru. Premažite prelivom. Zatim premažite nadev od sira i jogurta, stavite koru, preliv, pa nadev i tako dok ne utrošite sav materijal. Poslednju koru poprskajte prelivom od vode i ulja, pa stavite pleh u rernu. Pecite oko 30 do 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Možda vas zanima:
POSNA GIBANICA JOŠ BOLJA OD MRSNE Za savršen doručak, služite uz šolju sojinog jogurta
Sočna i ukusna, uzećete parče više.
POSNA GIBANICA Ni malo ne zaostaje za originalom, a idealna za doručak ili večeru
Sočna pita odlična je za dane posta, a pravi se od gotovih kora.
POSNA GIBANICA SA TOFUOM Jedan sastojak joj daje poseban šmek, a poćiće vam voda na usta
Mnogima omiljena pita sa sirom može da se napravi i u posnoj varijanti, samo je potrebno da zamenite neke mrsne sastojke.
POSNA GIBANICA BOLJA OD MRSNE Omiljena srpska pita koja se smaže začas, ukusa koji se pamti
Ako volite gibanicu, njenu posnu verziju ćete da obožavate.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)