ČORBA SA SPANAĆEM I PAVLAKOM Zagrejaće vas u hladnim danima, pravi raj za nepca
Zdrava i ukusna, pravićete stalno.
Potrebno je
- 500 g spanaća
- 1 praziluk
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- 1 l vode
- suvi biljni začin
- so
- biber
Priprema
Očistite i operite spanać pa ga kuvajte 1 minut u ključaloj vodi. Onda ga ocedite i iseckajte na sitne kockice. U tiganju na ulju, propržite seckani praziluk i sitno rendanu šargarepu pa kad omekšaju, dodajte brašno i mešajte minut na tihoj vatri. Zatim dodajte beli luk, mešajte pa dodajte spanać. Sipajte vodu i kuvajte uz povremeno mešanje, 15 minuta. Poslužite uz pavlaku.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
Komentari (0)