ČORBA SA SPANAĆEM I PAVLAKOM Zagrejaće vas u hladnim danima, pravi raj za nepca
Zdrava i ukusna, pravićete stalno.
Potrebno je
- 500 g spanaća
- 1 praziluk
- 1 šargarepa
- 2 čena belog luka
- 2 kašike brašna
- 1 l vode
- suvi biljni začin
- so
- biber
Priprema
Očistite i operite spanać pa ga kuvajte 1 minut u ključaloj vodi. Onda ga ocedite i iseckajte na sitne kockice. U tiganju na ulju, propržite seckani praziluk i sitno rendanu šargarepu pa kad omekšaju, dodajte brašno i mešajte minut na tihoj vatri. Zatim dodajte beli luk, mešajte pa dodajte spanać. Sipajte vodu i kuvajte uz povremeno mešanje, 15 minuta. Poslužite uz pavlaku.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)