KREM ČORBA Od luka, zagrejaće vam dušu i telo, zdrava i pikantna
Preukusna krem čorba koja se pravi brzo i lako, a osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je:
- 2 glavice crnog luka
- 1 l mleka
- 1 kašika brašna
- 100 g struganog kačkavalja
- mleveni biber
Priprema
Luk operite i očistite pa ga izrendajte što sitnije. Zatim propržite luk na ulju, pa kad porumeni, dodajte vodu i kuvajte 10 minuta. U zasebnoj šerpi, skuvajte mleko pa mu dodajte brašno razmućeno sa vodom. Nakon ključanja, prespite mleko u šerpu sa lukom. Onda kuvajte još nekoliko minuta pa dodajte rendani kačkavalj i biber.
MANASTIRSKI PASULJ GREJE DUŠU I TELO Baš ovako ga prave monasi na Hilandaru
Služite toplo, uz prilog po želji.
SRPSKA KUHINJA MEĐU 15 NAJBOLJIH NA SVETU Svaki region ima svoj pečat kojime se ponosi
Među 100 ukupno rangiranih kuhinja srpska kuhinja se našla na 12 mestu.
BRZE PIROŠKE NIKO NE ODBIJA Biće sveže i prekosutra, a mekane kao duša
Zamiriše cela kuća dok se prže.
ŠPANSKI VETAR ZA LJUBITELJE KREMASTIH POSLASTICA Lagana, vazdušasta i izdašna
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
PRASE PIHTIJA OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Nije masna, a zbog izgleda će je deca obožavati
Polizaćete i tanjir koliko su ukusne.
Komentari (0)