KREM ČORBA Od luka, zagrejaće vam dušu i telo, zdrava i pikantna
Preukusna krem čorba koja se pravi brzo i lako, a osvojiće vas od prvog zalogaja.
Potrebno je:
- 2 glavice crnog luka
- 1 l mleka
- 1 kašika brašna
- 100 g struganog kačkavalja
- mleveni biber
Priprema
Luk operite i očistite pa ga izrendajte što sitnije. Zatim propržite luk na ulju, pa kad porumeni, dodajte vodu i kuvajte 10 minuta. U zasebnoj šerpi, skuvajte mleko pa mu dodajte brašno razmućeno sa vodom. Nakon ključanja, prespite mleko u šerpu sa lukom. Onda kuvajte još nekoliko minuta pa dodajte rendani kačkavalj i biber.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane
Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.
PICA OD KROMPIRA Italijanski specijalitet za svako doba, a idealan za druženje sa prijateljima
Gotova začas, a slasna, sa hrskavom podlogom i sočnim nadevom.
TRIK ZA SAVRŠENO MESO Marinirajte u ovoj namirnici i biće mekano i sočno
Primenite ovaj jednostavni trik, bićete oduševljeni koliko je meso mekše i ukusnije
VALJUŠCI SA MAKOM Jeftin desert skupog ukusa koji budi nostalgiju na prošla vremena
Starinski slatkiš pravi se lako, a pogodan je za svaku priliku.
Komentari (0)