KREM ČORBA Od luka, zagrejaće vam dušu i telo, zdrava i pikantna

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Preukusna krem čorba koja se pravi brzo i lako, a osvojiće vas od prvog zalogaja.

krem čorba od luka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 glavice crnog luka
  • 1 l mleka
  • 1 kašika brašna
  • 100 g struganog kačkavalja
  • mleveni biber

Priprema

Luk operite i očistite pa ga izrendajte što sitnije. Zatim propržite luk na ulju, pa kad porumeni, dodajte vodu i kuvajte 10 minuta. U zasebnoj šerpi, skuvajte mleko pa mu dodajte brašno razmućeno sa vodom. Nakon ključanja, prespite mleko u šerpu sa lukom. Onda kuvajte još nekoliko minuta pa dodajte rendani kačkavalj i biber.

pepijan piletina

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane

13:00

26 novembar, 2024

Sezonski recepti

Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

Komentari (0)

Loading