PUNJENA BUNDEVA Sa mesom i pirinčem, rapsodija ukusa kojoj nećete moći da odolite
Drugačiji ručak, u savršenom spoju mesa i povrća, prste da poližete.

Potrebno je
- 1 srednja bundeva
- 300 g mlevenog mesa
- 50 g obarenog pirinča
- 1 crni luk
- 1 kašičica mlevene začinske paprike
- 1 kašika suvog biljnog začina
- so
- biber
Priprema
Izdbite bundevu, unutrašnjost premažite puterom i posolite. U obaren pirinač dodajte iseckani crni luk, mleveno meso, začinsku papriku, suvi biljni začin, so i biber po ukusu. Sjedinite smesu dobro. Napunite bundevu pripremljenom smesom pa je zatvorite poklopcem od bundeve. Pokrijte bundevu aluminijumskom folijom pa prebacite u pleh obložen pek papirom i 100 ml vode. Pecite je 70 minuta na 200 stepeni.

PUNJENE PAPRIKE Klasik koji nikad ne izlazi iz mode, za ručak koji se pamti
Sočno i slasno jelo, ukućani će stajati u redu za još.

OBOJITE JAJA U ROZE ZA USKRS Izgledaće nežno i originalno, a sastojci su potpuno prirodni
Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.

POSNE SARMICE OD ZELJA ZA SAVRŠEN RUČAK Toliko su ukusne da ćete zaboraviti da nedostaje meso
Sočne i ukusne, prste da poližete.

POSNA KREMPITA Mekana kao duša, a topi se u ustima, ovakvu do sada niste jeli
Sa keksom i pudingom, sočna i ukusna.

POSNI KREM BRULE Francuski desert raspametiće i one koji ne vole slatko
Priprema je jednostavna, a ukus neverovatan.
Komentari (0)