SAVRŠENA KROMPIR SALATA Po receptu planetarno popularnog kuvara Džejmija Olivera
Slasna i neodoljiva, bićete oduševljeni.

Potrebno je
Možda vas zanima:

SLASNA KROMPIR SALATA Idealna za svaku svečanu trpezu,poćiće vam voda na usta
Sočna i slasna, ovakvu do sada niste jeli.

GURMANSKA KROMPIR SALATA Slanina joj daje posebnu čar, a ukrasiće svaku svečanu trpezu
Još slasnija od orginala, pravićete stalno.

SLASNA KROMPIR SALATA Idealno se slaže sa ribom, a pogodna za dane Petrovskog posta
Dodajte kao prilog ribi ili omiljenom posnom jelu, bićete oduševljeni ukusom.

SOČNA KROMPIR SALATA Ovakvu do sada niste jel, aromatična i ukusna, a posna
Slaže se sa raznim jelima, a osvaja na prvi zalogaj.
- 1 kg krompira
- maslinovo ulje
- 1/2 limuna
- malo vlašca
- 1/2 veze peršuna
- malo nane
- 2-3 kašike grčkog jogurta
- 1 kašičica senfa
- 100 g dimljene slanine
- 1 šaka prezli
Priprema
Krompire sa ljuskom ubacite u ključalu vodu i kuvajte dok ne omekšaju. Sklonite sa vatre, skinite ljusku i isecite pa stavite u posudu. Dodajte so i biber, po ukusu, pa prelijte maslinovim uljem. Sve dobro promešajte. Dodajte rendanu limunovu koru i sok pa ponovo promešajte. U zasebnoj posudi pomešajte seckani vlašac, peršun, mentu. Dodajte jogurt i senf pa ponovo promešajte. Iseckajte sitno slaninu pa pržite u tiganju bez ulja, dok ne postane hrskava. Izvadite slaninu pa propržite prezle. Salatu pospite slaninom i prezlama. Bon appetit!

PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA KARAMEL TORTA Neodoljiva poslastica ukusa koji budi sva čula
Posna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.
Komentari (0)