PUNJENO PILE Slasan ručak za celu porodicu, pravi raj za nepca
Piletina u spoju sa povrćem i kačkavaljem, prste da poližete.
Potrebno je
- 1 pile
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 kašičica mlevene crvene paprike
- 30 g maslaca
- 200 g kačkavalja
- 1 kg krompira
- 100 ml piva
- so
Priprema
Maslac pomešajte sa začinom i paprikom. Otkostite pile pa ga iznutra premažite maslacem pomešanim sa začinima. Kačkavalj iseckajte na kockice i njime napunite pile. Urolajte pa ga tako stavite u mrežicu. Oljuštite krompir pa ga isecite i posolite. Krompir naređajte u pleh, polijte pivom pa preko njega stavite pile. Prekrijte folijom i pecite oko sat i po na 220 stepeni. Skinite foliju i pecite još 15 minuta dok ne dobije zlatnu koricu.
Možda vas zanima:
PUNJENO PEČENO PILE Gurmanski ručak koji pomera granice dobrog ukusa, ukućani će stajati u redu za još
Samo dodajte salatu ili prilog po želji.
PUNJENO PILE Sočno i slasno, ovaj sastojak mu daje šmek, meso se lepi za prste
Napravite punjeno pile. Dodajte mu začine, kačkavalj i pivo. Dobićete neverovatan spoj različitih ukusa.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)