PEKARSKI KROMPIR SA KOBASICOM Slasno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, pravi je raj za nepca

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Konkretan obrok koji će vas dugo držati sitim.

pekarski krompir sa kobasicom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg krompira 
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika paprike
  • kobasica 500 g
  • malo soli i začina

Priprema:

Crni luk oljuštite i sitno isecite, zatim u dubljoj tepsiji ili vatrostalnoj posudi na ringli zagrejte malo ulja pa stavite luk da se kratko prži samo da postane staklast. Kad ste pripremili luk, dodajte kašiku brašna, promešajte pa dodajte kašiku paprike i kratko propržite zapršku. Na pripremljenu zapršku poređajte oljušten krompir isečen na tanke kolutove, začinite ga solju i vegetom po ukusu, pa preko krompira stavite svežu ili samo kratko dimljenu kobasicu. Naspite malo hladne vode u tepsiju i protresite je da krompir lepo ogrezne (samo da je do pola u vodi da ne pliva, ali da ima tečnosti). Stavite pekarski krompir u rernu zagrejanu na 220 stepeni da se peče 45-60 minuta dok krompir i kobasica lepo ne porumene, jednom na polovini pečenja okrenite kobasicu da se ravnomerno ispeče sa obe strane.

 

Komentari (0)

Loading