PEKARSKI KROMPIR SA KOBASICOM Slasno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, pravi je raj za nepca
Konkretan obrok koji će vas dugo držati sitim.
Potrebno je
- 1 kg krompira
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- 1 kašika paprike
- kobasica 500 g
- malo soli i začina
Priprema:
Crni luk oljuštite i sitno isecite, zatim u dubljoj tepsiji ili vatrostalnoj posudi na ringli zagrejte malo ulja pa stavite luk da se kratko prži samo da postane staklast. Kad ste pripremili luk, dodajte kašiku brašna, promešajte pa dodajte kašiku paprike i kratko propržite zapršku. Na pripremljenu zapršku poređajte oljušten krompir isečen na tanke kolutove, začinite ga solju i vegetom po ukusu, pa preko krompira stavite svežu ili samo kratko dimljenu kobasicu. Naspite malo hladne vode u tepsiju i protresite je da krompir lepo ogrezne (samo da je do pola u vodi da ne pliva, ali da ima tečnosti). Stavite pekarski krompir u rernu zagrejanu na 220 stepeni da se peče 45-60 minuta dok krompir i kobasica lepo ne porumene, jednom na polovini pečenja okrenite kobasicu da se ravnomerno ispeče sa obe strane.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)