ŠTRUDLA SA AJVAROM, ŠAMPINJONIMA I SIROM Idealna za doručak, držaće vas dugo sitim
Hrskavih kora i bogatog nadeva, pravi je raj za nepca.
- 12 kora
- 15 kašika ajvara
- 300 g sira
- 3 jaja
- pola čaše pavlake
- 300 g šampinjona
- 1 kašičica soli
- kašičica praška za pecivo
- susam
Priprema
Podelite kore u 3 grupe po 4 kore, za 3 rolata. Šampinjone dinstajte sve dok ne ispari sva tečnost. Zasebno u posudi pomešajte jaja, pavlaku, prašak za pecivo i so. Koru stavite na radnu površinu pa je poprskajte uljem, dodajte drugu koru pa pet kašika ajvara, ramažite, pa stavite treću koru. Dodajte trećinu fila sa sirom pa četvrtu koru, preko trećinu šampinjona. Umotajte u oblik rolata. Ponavljajte postupak dok ne dobijete 3 rolata. Prebacite rolate u pleh obložen papirom za pečenje pa premažite ostatkom fila od sira i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni sve dok ne porumeni. Prijatno!
MAĐARSKA PASTA Savršen spoj testenine sa mesom i povrćem, za prave gurmane
Slasno jelo oduševiće i one izbirljive.
NAJČEŠĆA GREŠKA KADA KUVATE KAFU Zato je gorka i lošeg ukusa
Ovu grešku prave mnogi i zato kafa ima loš ukus, proverite da li i vi ovako kuvate.
TIRAMISU Desert sa kafom za prave sladokusce, a pomera granice dobrog ukusa
Sočni desert raspametiće i one izbirljive.
KOLIKO DUGO SMETE DA PILETINU DRŽITE U FRIŽIDERU? Ako izgleda ovako znajte da se pokvarila
Ako i vi postavljajte pitanje koliko piletina dugo sme da ostane u frižideru, evo odgovora.
EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti
Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.
Komentari (0)