ŠTRUDLA SA AJVAROM, ŠAMPINJONIMA I SIROM Idealna za doručak, držaće vas dugo sitim

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Hrskavih kora i bogatog nadeva, pravi je raj za nepca.

štrudla sa ajvarom
Shutterstock
Potrebno je
  • 12 kora
  • 15 kašika ajvara
  • 300 g sira
  • 3 jaja
  • pola čaše pavlake
  • 300 g šampinjona
  • 1 kašičica soli
  • kašičica praška za pecivo
za posipanje 
  • susam

Priprema

Podelite kore u 3 grupe po 4 kore, za 3 rolata. Šampinjone dinstajte sve dok ne ispari sva tečnost. Zasebno u posudi pomešajte jaja, pavlaku, prašak za pecivo i so. Koru stavite na radnu površinu  pa je poprskajte uljem, dodajte drugu koru pa pet kašika ajvara, ramažite, pa stavite treću koru. Dodajte trećinu fila sa sirom pa četvrtu koru, preko trećinu šampinjona. Umotajte u oblik rolata. Ponavljajte postupak dok ne dobijete 3 rolata. Prebacite rolate u pleh obložen papirom za pečenje pa premažite ostatkom fila od sira i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni sve dok ne porumeni. Prijatno!

 

 
 

Komentari (0)

Loading