ŠTRUDLA SA AJVAROM, ŠAMPINJONIMA I SIROM Idealna za doručak, držaće vas dugo sitim
Hrskavih kora i bogatog nadeva, pravi je raj za nepca.
- 12 kora
- 15 kašika ajvara
- 300 g sira
- 3 jaja
- pola čaše pavlake
- 300 g šampinjona
- 1 kašičica soli
- kašičica praška za pecivo
- susam
Priprema
Podelite kore u 3 grupe po 4 kore, za 3 rolata. Šampinjone dinstajte sve dok ne ispari sva tečnost. Zasebno u posudi pomešajte jaja, pavlaku, prašak za pecivo i so. Koru stavite na radnu površinu pa je poprskajte uljem, dodajte drugu koru pa pet kašika ajvara, ramažite, pa stavite treću koru. Dodajte trećinu fila sa sirom pa četvrtu koru, preko trećinu šampinjona. Umotajte u oblik rolata. Ponavljajte postupak dok ne dobijete 3 rolata. Prebacite rolate u pleh obložen papirom za pečenje pa premažite ostatkom fila od sira i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni sve dok ne porumeni. Prijatno!
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
NAJBOLJI SASTOJAK ZA TESTO Potrebna vam je samo 1 namirnica, a pecivo će biti savršeno
Ako želite da testo bude savršeno, a hlebovi i kifle neodoljivi primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)