ŠTRUDLA SA AJVAROM, ŠAMPINJONIMA I SIROM Idealna za doručak, držaće vas dugo sitim

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Hrskavih kora i bogatog nadeva, pravi je raj za nepca.

štrudla sa ajvarom
Shutterstock
Potrebno je
  • 12 kora
  • 15 kašika ajvara
  • 300 g sira
  • 3 jaja
  • pola čaše pavlake
  • 300 g šampinjona
  • 1 kašičica soli
  • kašičica praška za pecivo
za posipanje 
  • susam

Priprema

Podelite kore u 3 grupe po 4 kore, za 3 rolata. Šampinjone dinstajte sve dok ne ispari sva tečnost. Zasebno u posudi pomešajte jaja, pavlaku, prašak za pecivo i so. Koru stavite na radnu površinu  pa je poprskajte uljem, dodajte drugu koru pa pet kašika ajvara, ramažite, pa stavite treću koru. Dodajte trećinu fila sa sirom pa četvrtu koru, preko trećinu šampinjona. Umotajte u oblik rolata. Ponavljajte postupak dok ne dobijete 3 rolata. Prebacite rolate u pleh obložen papirom za pečenje pa premažite ostatkom fila od sira i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni sve dok ne porumeni. Prijatno!

 

 
 
empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading