ENGLESKA PITA Sočna rapsodija ukusa sa mesom, uzećete parče više

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Konkretno jelo koje će vas dugo držati sitim. Osvaja na prvi zalogaj, dobar izbor za prazničnu ili svečanu trpezu.

engleska pita
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g pilećeg mesa (iseckano na komade)
  • 2 šolje seckanog povrća (šargarepa, grašak, krompir)
  • 1/2 šolje maslaca
  • 1/3 šolje brašna
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1/4 kašičice suve majčine dušice
  • 1/4 kašičice origana
  • 2 šolje pilećeg bujona
  • 2/3 šolje mleka
  • 1 pakovanje lisnatog testa

Priprema:
U velikoj šerpi, rastopite maslac. Dodajte iseckano pileće meso i propržite ga. Dodajte iseckano povrće (šargarepu, grašak, krompir) i propržite nekoliko minuta. Dodajte brašno, so, biber, začine, pa sve dobro promešajte. Postepeno dodajte pileći bujon i mleko, neprestano mešajući kako biste izbegli grudvice. Kuvajte dok se smesa ne zgusne. Uzmite lisnato testo i postavite ga u pleh za pitu. Prelijte pripremljenim filom. Prekrijte pitu drugim slojem lisnatog testa i pritisnite ivice kako biste zatvorili pitu. Napravite nekoliko rezova na vrhu testa kako bi para mogla izlaziti tokom pečenja. Pecite pitu na 200 stepeni oko 30-35 minuta.

Komentari (0)

Loading