HASELBAK Krompir na švedski način, hrskav kao pomfrit a topi se u ustima
Dolazi iz švedskog grada Haselbaka, po kome je i dobio ime. Ukusan kao pečeni a krcka pod prstima.
Potrebno je
- 6 krompira srednje veličine
- 3 kašike otopljenog putera
- so, biber i, po želji, malo strugane korice limuna
Priprema:
Oljuštite krompire i isecite ih tako da donji deo ostane netaknut na što tanje kriške. Upravo u sečenju i jeste tajna pripreme ovog krompira. Na dasku stavite krompir, a sa jedne i druge strane postavite neki tanji, četvrtasti predmet - kao na primer kineske štapiće sa četvrtastim donjim delom ili tanke daščice. One predstavljaju oslonac i graničnik do kojeg treba da ide oštrica noža. Ako su krompiri veći, idealno je da ih presečete napola, pa zatim ravnu stranu dobijenu sečenjem oslonite na dasku za sečenje. Stavite krompire u podmazani pleh, prelijte otopljenim puterom, posolite, pobiberite i pospite struganom koricom limuna. Pecite između 40 i 50 minuta, na temperaturi od oko 220 C.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)