HASELBAK Krompir na švedski način, hrskav kao pomfrit a topi se u ustima
Dolazi iz švedskog grada Haselbaka, po kome je i dobio ime. Ukusan kao pečeni a krcka pod prstima.
Potrebno je
- 6 krompira srednje veličine
- 3 kašike otopljenog putera
- so, biber i, po želji, malo strugane korice limuna
Priprema:
Oljuštite krompire i isecite ih tako da donji deo ostane netaknut na što tanje kriške. Upravo u sečenju i jeste tajna pripreme ovog krompira. Na dasku stavite krompir, a sa jedne i druge strane postavite neki tanji, četvrtasti predmet - kao na primer kineske štapiće sa četvrtastim donjim delom ili tanke daščice. One predstavljaju oslonac i graničnik do kojeg treba da ide oštrica noža. Ako su krompiri veći, idealno je da ih presečete napola, pa zatim ravnu stranu dobijenu sečenjem oslonite na dasku za sečenje. Stavite krompire u podmazani pleh, prelijte otopljenim puterom, posolite, pobiberite i pospite struganom koricom limuna. Pecite između 40 i 50 minuta, na temperaturi od oko 220 C.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)