SOČIVO SA SLANINOM Konkretan ručak za celu porodicu, zdrav i ukusan, pravi raj za nepca
Jelo "na kašiku" zagrejaće vam dušu i telo, a imaćete rućak za nekoliko dana.
Potrebno je
- 400 g sočiva
- 300 g slanine
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika pirea od paradajza
- 1 list lorbera
- 2 krompira
- 1 šargarepa
- so
- biber
- kurkuma
Priprema
Skuvajte sočivo onako kako inače kuvate. U jednom tiganju propržite luk i beli luk, slaninu i šargarepu. Dodajte paradajz pire i lorber. Dobro promešajte. Sjedinite sa kuvanim sočivom i vodom u kojoj je kuvano. Dolijte još malo vode po potrebi. Dodajte so i biber. Dodajte krompir. Kuvajte 40 minuta dok sočivo ne omekša i voda ne ispari. Na kraju kuvanja, dodajte pola kašičice kurkume.
Možda vas zanima:
GURMANSKA SALATA Sa slaninom i majonezom, pravi se lako, a pomera granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a ukućani će stajati u redu za još.
BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića
Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.
SARMICE OD ZELJA Bolje od klasičnih, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Sočne i slasne, za pravo uživanje.
PREDLOZI ZA ĐURĐEVDANSKU TRPEZU Od pite i salate do paštete, dobićete brojne pohvale
Pastirska pita, gurmanska salata, francuski krompir ili pašteta, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
POTAŽ OD ŠPARGLE Kremasto predjelo fenomenalnog ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Služite ga kao užinu ili predjelo uz prilog po želji.
Komentari (0)