SOČIVO SA SLANINOM Konkretan ručak za celu porodicu, zdrav i ukusan, pravi raj za nepca

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Jelo "na kašiku" zagrejaće vam dušu i telo, a imaćete rućak za nekoliko dana.

sočivo sa slaninom
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g sočiva
  • 300 g slanine
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika pirea od paradajza
  • 1 list lorbera
  • 2 krompira
  • 1 šargarepa
  • so
  • biber
  • kurkuma

Priprema

Skuvajte sočivo onako kako inače kuvate. U jednom tiganju propržite luk i beli luk, slaninu i šargarepu. Dodajte paradajz pire i lorber. Dobro promešajte. Sjedinite sa  kuvanim sočivom i vodom u kojoj je kuvano. Dolijte još malo vode po potrebi. Dodajte so i biber. Dodajte krompir. Kuvajte 40 minuta dok sočivo ne omekša i voda ne ispari. Na kraju kuvanja, dodajte pola kašičice kurkume.

 

bezglutenske projice od blitve

BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

19:00

5 maj, 2024

Sezonski recepti

Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.

Komentari (0)

Loading