SOČIVO SA SLANINOM Konkretan ručak za celu porodicu, zdrav i ukusan, pravi raj za nepca
Jelo "na kašiku" zagrejaće vam dušu i telo, a imaćete rućak za nekoliko dana.
Potrebno je
- 400 g sočiva
- 300 g slanine
- 1 glavica luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašika pirea od paradajza
- 1 list lorbera
- 2 krompira
- 1 šargarepa
- so
- biber
- kurkuma
Priprema
Skuvajte sočivo onako kako inače kuvate. U jednom tiganju propržite luk i beli luk, slaninu i šargarepu. Dodajte paradajz pire i lorber. Dobro promešajte. Sjedinite sa kuvanim sočivom i vodom u kojoj je kuvano. Dolijte još malo vode po potrebi. Dodajte so i biber. Dodajte krompir. Kuvajte 40 minuta dok sočivo ne omekša i voda ne ispari. Na kraju kuvanja, dodajte pola kašičice kurkume.
Možda vas zanima:
CRVENO SOČIVO Ukusno jelo kao zamena za meso, daće vam energije za ceo dan
Držaće vas dugo sitim, a osvaja ukusom.
CRVENO SOČIVO Ukusno i zdravo jelo koje će vas dugo držati sitim
Konkretno jelo ukusa koji priča priče.
SOČIVO SA KOMADIĆIMA SOJE Posni specijalitet koji će vas dugo držati sitim, ukusa koji budi sva čula
Sočno i slasno, a posno jelo.
CRVENO SOČIVO Jelo koje pomera granice dobrog ukusa, ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalno i sočno, oduševiće vas na prvi zalogaj.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)