PILAV SA PILETINOM Fantastičnog ukusa a svakoga će oduševiti
Savršen spoj pirinča i mesa, i jelo i prilog.
Potrebno je:
- 2 pileća bataka
- 1,5 čaša pirinča
- 3 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 paprika
- so
- biber
- suvi biljni začin
za prženje
- malo ulja
Priprema
Isecite batake na pola pa ih skuvajte. Očistite crni luk pa ga sitno iseckajte i pržite na crnoj vatri. Očistite šargarepu pa je sitno iseckajte i dodajte luku. Na kraju prženja dodajte i sitno seckanu papriku. Nakon što luk dobije zlatnu boju prebacite ga u posudu pa mu dodajte očišćen i opran pirinač. Sipajte 3 kutlače vode u kojoj su se kuvali bataci, i ostavite da se krčka. Na pola kuvanom pirinču dodajte začine, posolite, pobiberite. Onda ubacite meso i zapecite u rerni na 200 stepeni.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)