PILAV SA PILETINOM Fantastičnog ukusa a svakoga će oduševiti
Savršen spoj pirinča i mesa, i jelo i prilog.
Potrebno je:
- 2 pileća bataka
- 1,5 čaša pirinča
- 3 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 paprika
- so
- biber
- suvi biljni začin
za prženje
- malo ulja
Priprema
Isecite batake na pola pa ih skuvajte. Očistite crni luk pa ga sitno iseckajte i pržite na crnoj vatri. Očistite šargarepu pa je sitno iseckajte i dodajte luku. Na kraju prženja dodajte i sitno seckanu papriku. Nakon što luk dobije zlatnu boju prebacite ga u posudu pa mu dodajte očišćen i opran pirinač. Sipajte 3 kutlače vode u kojoj su se kuvali bataci, i ostavite da se krčka. Na pola kuvanom pirinču dodajte začine, posolite, pobiberite. Onda ubacite meso i zapecite u rerni na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
RIŽOTO SA BUNDEVOM RAJ ZA NEPCA Greje dušu i telo, a gotov dok trepnete
Kremast i sočan, i dupla mera je malo.
ŠARENI RIŽOTO BUDI SVA ČULA Ukućani će ga obožavati, a bićete siti satima
Kremast i lagan, prste da poližete.
PILAV PO RECEPTU IZ BAKINE KUHINJE Nakon njega zaboravićete na sve druge
Najbolje služite uz piletinu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)