PILAV SA PILETINOM Fantastičnog ukusa a svakoga će oduševiti
Savršen spoj pirinča i mesa, i jelo i prilog.
Potrebno je:
- 2 pileća bataka
- 1,5 čaša pirinča
- 3 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 paprika
- so
- biber
- suvi biljni začin
za prženje
- malo ulja
Priprema
Isecite batake na pola pa ih skuvajte. Očistite crni luk pa ga sitno iseckajte i pržite na crnoj vatri. Očistite šargarepu pa je sitno iseckajte i dodajte luku. Na kraju prženja dodajte i sitno seckanu papriku. Nakon što luk dobije zlatnu boju prebacite ga u posudu pa mu dodajte očišćen i opran pirinač. Sipajte 3 kutlače vode u kojoj su se kuvali bataci, i ostavite da se krčka. Na pola kuvanom pirinču dodajte začine, posolite, pobiberite. Onda ubacite meso i zapecite u rerni na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
RIŽOTO SA BUNDEVOM RAJ ZA NEPCA Greje dušu i telo, a gotov dok trepnete
Kremast i sočan, i dupla mera je malo.
ŠARENI RIŽOTO BUDI SVA ČULA Ukućani će ga obožavati, a bićete siti satima
Kremast i lagan, prste da poližete.
PILAV PO RECEPTU IZ BAKINE KUHINJE Nakon njega zaboravićete na sve druge
Najbolje služite uz piletinu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)