REFORMA TORTA Magija u svakom zalogaju, recept je proveren a ukus savršen
Čokoladna torta sa orasima neizbežan je deo svake svečane trpeze.
Potrebno je
Za koru:
- 14 belanaca
- 400 g mlevenih oraha
- 400 g šećera
- 4 kašike brašna
Za fil:
- 14 žumanaca
- 14 kašika šećera
- 150 g čokolade
- 250 g putera
Priprema:
Belanca umutite pa polako dodajte šećer. Dodajte orahe i brašno pa lagano promešajte. Sipajte polovinu smese u pleh obložen papirom za pečenje. Ravnomerno poravnajte smesu i pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Pečenu koru izvadite i pokrijte krpom pa ponovite postupak sa drugom polovinom smese. Presecite obe kore na 2 dela, da dobijete 4. Žumanca umutite sa šećerom pa ih kuvajte na pari, uz neprestano mešanje. Dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Pomerite fil sa šporeta i pokrijte providnom folijom. Kada se prohladi dodajte puter sobne temeprature i dobro umutite. Ređajte redosledom kora, fil i tako dok ne utrošite sav materijal. Zadnje treba da bude fil. Pospite tortu mlevenim orasima. Bon appetit!
POSNA MOSKVA ŠNIT Jedna od najlepših beogradskih torti, praznična, lagana i voćna
Fenomenalna poslastica idealna za svaku svečanu trpezu.
SPANAĆ SA MLEVENIM MESOM Sočno jelo koje se pravi brzo i lako, a govori 5 jezika
Savršen spoj mesa i povrća raspametiće i one izbirljive.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U TESTO Narašće kao ludo, a kiflice će biti mekane danima
Jednostavna namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji, dodaće mekoću vašem pecivu i biće sveže danima.
POSNA SAHER TORTA Vazdušasta čokoladna poslastica ukusa koji se pamti
Ni malo ne zaostaje za originalom, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
NA OVAJ JEDNOSTAVAN NAČIN OFARBAJTE JAJA U INTENZIVNO ŽUTU Potpuno je prirodan
Ako ofarbate jaja kurkumom dobićete prelepu jako žutu nijansu, a nema hemije ni veštačkih boja.
Komentari (0)