ROLNICE SA KREMOM Viralni desert koji osvaja svakim zalogajem, mekan i sladak
Fenomenalne i slatke, a tope se u ustima.
Potrebno je
Za testo:
- 200 ml toplog mleka
- 20 g svežeg kvasca
- 3 kaśike šećera
- 60 ml otopljenog putera
- 1 jaje
- 460 g brašna
- lešnik krem
Za premazivanje
- 1 žumance
- 2 kaśike mleka
Priprema
Pomešajte mleko, kvasac, šećer, otopljeni puter, jaje i brašno pa zamesite testo. Ostavite na toplom da naraste. Onda podelite na 12 delova, svaki oblikujte u lopticu pa rastanjite oklagijom u oblik rolnice. Napunite kremom pa poredjajte u pleh obložen papirom za pečenje. Zasebno umutite žumance i mleko pa time premažite rolnice. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne dobiju lepu, žutu boju.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)