ROLNICE SA KREMOM Viralni desert koji osvaja svakim zalogajem, mekan i sladak
Fenomenalne i slatke, a tope se u ustima.
Potrebno je
Za testo:
- 200 ml toplog mleka
- 20 g svežeg kvasca
- 3 kaśike šećera
- 60 ml otopljenog putera
- 1 jaje
- 460 g brašna
- lešnik krem
Za premazivanje
- 1 žumance
- 2 kaśike mleka
Priprema
Pomešajte mleko, kvasac, šećer, otopljeni puter, jaje i brašno pa zamesite testo. Ostavite na toplom da naraste. Onda podelite na 12 delova, svaki oblikujte u lopticu pa rastanjite oklagijom u oblik rolnice. Napunite kremom pa poredjajte u pleh obložen papirom za pečenje. Zasebno umutite žumance i mleko pa time premažite rolnice. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok ne dobiju lepu, žutu boju.
TRIKOVI ZA SAVRŠEN RIŽOTO Biće kremast i slasan umesto suv i bezukusan
Jednostavni trikovi doprineće da rižoto bude kremast i sočan.
JAPANSKE PALAČINKE Vazdušaste kao oblak, napravite ih za doručak, biće savršene i za večeru
Potrebno je samo par sastojaka i malo vremena, a biće ukusne kao da ste se trudili satima.
NEODOLJIVE ČOKOLADNE GALETE Tajna je u jednom sastojku koji se dodaje u testo, a totalno daje šmek
Najbolje služite tople i prelivene kremom od vanile.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Komentari (0)