CICVARA Generacije su odrasle na ovom jelu, a sada ga se retko ko seti
Okrepiće vam dušu i telo, a neće dosaditi ni posle 1000 pravljenja.
Potrebno je
- 300-400 g sira ili kajmaka
- 8 kašika kukuruznog brašna
- 2 dl vode
- 2 dl mleka
- 1 kašika masti nerastopljene (ako se koristi kajmak, ne treba)
- 1 kašičica soli
Priprema
Mleko, vodu i mast stavite da prokuvaju, dodajte sir, posolite i izmešajte. Kada ponovo prokuva, smanjite temperaturu, sipajte kukuruzno brašno i neprekidno mešajte da polako krčka desetak minuta. Kad se po dnu posude uhvati kao da je malo zagorela, gotova je. Poslužite uz kiselu pavlaku, jogurt ili kiselo mleko, a može i salata po želji.
Možda vas zanima:
CICVARA SA MERAMA " NA KAŠIKE" Pravi se lako, a pojede u slast, nema joj ravne!
Kremasta i zasitna, savršena za doručak.
STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.
CICVARA PO RECEPTU NAŠIH BAKA Zovu je sirotinjsko jelo, a ona prepuna sira i kajmaka
Cicvara je staro jelo, ukuvano kukuruzno brašno sa sirom i kajmakom.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)