CICVARA Generacije su odrasle na ovom jelu, a sada ga se retko ko seti

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Okrepiće vam dušu i telo, a neće dosaditi ni posle 1000 pravljenja.

cicvara
Shutterstock

Potrebno je

  • 300-400 g sira ili kajmaka
  • 8 kašika kukuruznog brašna
  • 2 dl vode
  • 2 dl mleka
  • 1 kašika masti nerastopljene (ako se koristi kajmak, ne treba)
  • 1 kašičica soli

Priprema

Mleko, vodu i mast stavite da prokuvaju, dodajte sir, posolite i izmešajte. Kada ponovo prokuva, smanjite temperaturu, sipajte kukuruzno brašno i neprekidno mešajte da polako krčka desetak minuta. Kad se po dnu posude uhvati kao da je malo zagorela, gotova je. Poslužite uz kiselu pavlaku, jogurt ili kiselo mleko, a može i salata po želji.

Tagovi:

Komentari (0)

Loading