AFRIČKI PAPRIKAŠ SA KIKIRIKIJEM Malo drugačiji a mnogo ukusniji, oduševiće vas na prvi zalogaj
Neodoljivo jelo bogatog ukusa za koje će vam svi tražiti recept.

Potrebno je
Možda vas zanima:

NAJSOČNIJI PILEĆI PAPRIKAŠ Sočan i ukusan, za savršen ručak
Fenomenalno jelo raspametiće i one izbirljive.

PILEĆI KROMPIR PAPRIKAŠ Klasik bez premca koji osvaja na prvi zalogaj
Sočno jelo dugo će vas držati sitim, a ukusno i aromatično.

PAPRIKAŠ POSAN NA VODI Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a ni malo ne zaostaje za originalom
Ako volite klasičan paprikaš, ovaj ćete obožavati.

LOVAČKI PAPRIKAŠ SA JUNETINOM I VINOM Jelo za prave gurmane, ko bi se setio a super je kombinacija
Sočno jelo okrepiće vam dušu i telo.
- 500 g piletine (isečene na komade)
- 2 kašike ulja
- 1 veliki crni luk (sitno iseckan)
- 3 čena belog luka (sitno iseckana)
- 1 crvena paprika (iseckana)
- 1 zelena paprika (iseckana)
- 1 šargarepa (iseckana)
- 1 slatki krompir (iseckan)
- 1 konzerva paradajz pelata
- 1/2 šolje neslanog kikirikija
- 1/4 šolje paradajz paste
- 1 l pilećeg bujona
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica crvene paprike u prahu
- so i biber po ukusu
Priprema:
Na srednjejakoj vatri, u velikoj šerpi zagrejte ulje. Dodajte komade piletine i pržite ih dok ne postanu zlatnosmeđi sa svih strana. Izvadite piletinu iz šerpe i stavite je sa strane. U istu šerpu dodajte iseckani crni luk i beli luk. Pržite ih dok ne postanu mekani i staklasti. Dodajte crvenu papriku, zelenu papriku, šargarepu i slatki krompir. Dinstajte povrće dok ne omekša. Vratite prženu piletinu u šerpu i promešajte. Dodajte paradajz pelat, paradajz pastu, kikiriki, kurkumu, crvenu papriku u prahu, so i biber. Dobro promešajte. Sipajte pileći bujon, smanjite vatru i pustite da se krčka oko 30-40 minuta, ili dok piletina ne bude potpuno kuvana i povrće mekano.

NAJLAKŠI RECEPT ZA PITU SA KRUŠKAMA Jednostavnije od ovoga ne može
Sočna i osvežavajuća, kao osmišljena za proleće.

SOČNA PROJA PO RECEPTU ZA POČETNIKE Priprema je nikad lakša
Služite uz jogurt ili kiselo mleko.

BRZE KROFNE OD SAMO 2 SASTOJKA Biće mekane i vazdušaste, i nikad ukusnije
Filujte prilogom po želji.

POSNI PESTO SOS Super ide uz brojna jela, za prave ljubitelje italijanske kuhinje
Čuvajte u frižideru do nedelju dana.

ZABORAVITE NA KLASIČAN ČIZKEJK Ova verzija sa pistaćima menja pravila igre
Vredan svakog truda da ga napravite, a uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari (0)