AFRIČKI PAPRIKAŠ SA KIKIRIKIJEM Malo drugačiji a mnogo ukusniji, oduševiće vas na prvi zalogaj

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Neodoljivo jelo bogatog ukusa za koje će vam svi tražiti recept.

afrički paprikaš sa kikirikijem
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g piletine (isečene na komade)
  • 2 kašike ulja
  • 1 veliki crni luk (sitno iseckan)
  • 3 čena belog luka (sitno iseckana)
  • 1 crvena paprika (iseckana)
  • 1 zelena paprika (iseckana)
  • 1 šargarepa (iseckana)
  • 1 slatki krompir (iseckan)
  • 1 konzerva paradajz pelata
  • 1/2 šolje neslanog kikirikija
  • 1/4 šolje paradajz paste
  • 1 l pilećeg bujona
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 kašičica crvene paprike u prahu
  • so i biber po ukusu

Priprema:
Na srednjejakoj vatri, u velikoj šerpi zagrejte ulje. Dodajte komade piletine i pržite ih dok ne postanu zlatnosmeđi sa svih strana. Izvadite piletinu iz šerpe i stavite je sa strane. U istu šerpu dodajte iseckani crni luk i beli luk. Pržite ih dok ne postanu mekani i staklasti. Dodajte crvenu papriku, zelenu papriku, šargarepu i slatki krompir. Dinstajte povrće dok ne omekša. Vratite prženu piletinu u šerpu i promešajte. Dodajte paradajz pelat, paradajz pastu, kikiriki, kurkumu, crvenu papriku u prahu, so i biber. Dobro promešajte. Sipajte pileći  bujon, smanjite vatru i pustite da se krčka oko 30-40 minuta, ili dok piletina ne bude potpuno kuvana i povrće mekano. 

Komentari (0)

Loading