AFRIČKI PAPRIKAŠ SA KIKIRIKIJEM Malo drugačiji a mnogo ukusniji, oduševiće vas na prvi zalogaj
Neodoljivo jelo bogatog ukusa za koje će vam svi tražiti recept.
Potrebno je
- 500 g piletine (isečene na komade)
- 2 kašike ulja
- 1 veliki crni luk (sitno iseckan)
- 3 čena belog luka (sitno iseckana)
- 1 crvena paprika (iseckana)
- 1 zelena paprika (iseckana)
- 1 šargarepa (iseckana)
- 1 slatki krompir (iseckan)
- 1 konzerva paradajz pelata
- 1/2 šolje neslanog kikirikija
- 1/4 šolje paradajz paste
- 1 l pilećeg bujona
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica crvene paprike u prahu
- so i biber po ukusu
Priprema:
Na srednjejakoj vatri, u velikoj šerpi zagrejte ulje. Dodajte komade piletine i pržite ih dok ne postanu zlatnosmeđi sa svih strana. Izvadite piletinu iz šerpe i stavite je sa strane. U istu šerpu dodajte iseckani crni luk i beli luk. Pržite ih dok ne postanu mekani i staklasti. Dodajte crvenu papriku, zelenu papriku, šargarepu i slatki krompir. Dinstajte povrće dok ne omekša. Vratite prženu piletinu u šerpu i promešajte. Dodajte paradajz pelat, paradajz pastu, kikiriki, kurkumu, crvenu papriku u prahu, so i biber. Dobro promešajte. Sipajte pileći bujon, smanjite vatru i pustite da se krčka oko 30-40 minuta, ili dok piletina ne bude potpuno kuvana i povrće mekano.
Možda vas zanima:
PILEĆI PAPRIKAŠ RAJ ZA NEPCA Recept baka Drage uspeva svima, a nema ko mu može odoleti
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.
VLAŠKI PAPRIKAŠ SA KISELIM MLEKOM Aromatični specijalitet ukusa koji se pamti
Dodajte prilog po želji i uživajte.
NAJSOČNIJI PILEĆI PAPRIKAŠ Sočan i ukusan, za savršen ručak
Fenomenalno jelo raspametiće i one izbirljive.
PILEĆI KROMPIR PAPRIKAŠ Klasik bez premca koji osvaja na prvi zalogaj
Sočno jelo dugo će vas držati sitim, a ukusno i aromatično.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)