AFRIČKI PAPRIKAŠ SA KIKIRIKIJEM Malo drugačiji a mnogo ukusniji, oduševiće vas na prvi zalogaj
Neodoljivo jelo bogatog ukusa za koje će vam svi tražiti recept.
Potrebno je
- 500 g piletine (isečene na komade)
- 2 kašike ulja
- 1 veliki crni luk (sitno iseckan)
- 3 čena belog luka (sitno iseckana)
- 1 crvena paprika (iseckana)
- 1 zelena paprika (iseckana)
- 1 šargarepa (iseckana)
- 1 slatki krompir (iseckan)
- 1 konzerva paradajz pelata
- 1/2 šolje neslanog kikirikija
- 1/4 šolje paradajz paste
- 1 l pilećeg bujona
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica crvene paprike u prahu
- so i biber po ukusu
Priprema:
Na srednjejakoj vatri, u velikoj šerpi zagrejte ulje. Dodajte komade piletine i pržite ih dok ne postanu zlatnosmeđi sa svih strana. Izvadite piletinu iz šerpe i stavite je sa strane. U istu šerpu dodajte iseckani crni luk i beli luk. Pržite ih dok ne postanu mekani i staklasti. Dodajte crvenu papriku, zelenu papriku, šargarepu i slatki krompir. Dinstajte povrće dok ne omekša. Vratite prženu piletinu u šerpu i promešajte. Dodajte paradajz pelat, paradajz pastu, kikiriki, kurkumu, crvenu papriku u prahu, so i biber. Dobro promešajte. Sipajte pileći bujon, smanjite vatru i pustite da se krčka oko 30-40 minuta, ili dok piletina ne bude potpuno kuvana i povrće mekano.
Možda vas zanima:
LOVAČKI PAPRIKAŠ SA JUNETINOM I VINOM Jelo za prave gurmane, ko bi se setio a super je kombinacija
Sočno jelo okrepiće vam dušu i telo.
MANASTIRSKI PAPRIKAŠ Posan i slasan, zagrejaće vam dušu i telo
Konkretan obrok za celu porodicu. Dodajte prilog po ukusu.
OSETITE UKUS ISTOČNE SRBIJE Vlaški paprikaš je MALO drugačiji od onog na koji smo navikli
Nije baš klasičan recept.
PAPRIKAŠ OD PASULJA? Itekako ćete spremati ovo preukusno jelo na kašiku
I deca će ga zavoleti.
POSNA SAHER TORTA Vazdušasta čokoladna poslastica ukusa koji se pamti
Ni malo ne zaostaje za originalom, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
NA OVAJ JEDNOSTAVAN NAČIN OFARBAJTE JAJA U INTENZIVNO ŽUTU Potpuno je prirodan
Ako ofarbate jaja kurkumom dobićete prelepu jako žutu nijansu, a nema hemije ni veštačkih boja.
POSNA PITA SA PEČURKAMA Slasna i aromatična, a osvaja na prvi zalogaj
Osvojiće i one izbirljive.
BABA LALINE BRZE KUGLICE Tope se u ustima, a posne, najbolje stavite duplu meru
Idealne kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu.
BELA ČORBA Greje dušu i telo, a pomera granice dobrog ukusa
Sočna čorba sjajan je predlog za svečanu trpezu.
Komentari (0)