NAJBOLJA JELA OD MLEVENOG MESA Gurmanski užitak za celu porodicu
Gurmanski rolat, uštipci sa povrćem, zelena musaka, ili ćevapi iz rerne, šta god da izaberete nećete da pogrešite. Predlozi za doručak, ručak ili večeru.
Gurmanski rolat
Potrebno je
- 700 g mešanog mlevenog mesa
- 100 g prezli
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 jaje
- 1 kašičica seckanog peršuna
Za premaz:
- 1 jaja
- malo soli
- malo bibera
Za punjenje:
- 4 jaja
Priprema:
Meso, prezle, so, biber, majčinu dušicu, jaje i peršun dobro pomešajte da se smesa ne raspada. Razvucite je na željenu debljinu na providnoj foliji i poslažite oljuštena obarena jaja jedno iza drugog. Urolajte čvrsto, stavite u podmazan pleh i premažite umućenim jajetom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat. Nekoliko puta tokom pečenja mesni rolat premažite jajetom. Isecite tek kada se ohladi.
Shutterstock
Uštipci sa povrćem
Potrebno je
- 250 g mešanog mlevenog mesa
- 100 g graška
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 jaje
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 šaka ovsenih pahuljica
- 2 kašike paradajz pirea
- 4 kašike brašna
- so, biber
- na vrh kašike sode bikarbone
Priprema:
Grašak skuvajte i ocedite. U činiju sipajte umućeno jaje, dodajte meso i dobro izmešajte. Dodajte skuvan grašak, narendanu šargarepu, iseckan luk i peršun. Zatim dodajte sve ostale sastojke i sve dobro izmešajte. Kašikom vadite uštipke i pržite na vrelom ulju dok ne porumene s obe strane.
Shutterstock
Zelena musaka
Potrebno je
- 500 g mlevenog mesa
- 400 ml mleka
- 300 g spanaća
- 4 jaja
- 2 glavice crnog luka
- so, biber
Priprema:
Spanać operite i potopite u provrelu vodu nekoliko minuta. Luk iseckajte i prodinstajte na malo ulja. Dodajte mleveno meso, so, biber i kratko dinstajte. Spanać ocedite i pomešajte s mesom. U nauljenu posudu sipajte smesu, izravnajte i prelijte sa polovinom mleka umućenog sa jajima. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 15 minuta. Izvadite i ponovo prelijte musaku preostalom smesom od jaja i mleka. Pecite još oko pola sata.
Shutterstock
Ćevapi iz rerne
Sastojci:
Za ćevape:
- 500 g mlevenog mesa
- 4 čena belog luka
- 2 kašičice sode bikarbone
- 2 kašičice soli
- 2 kašičice bibera
- 100 ml kisele vode
Za preliv:
- 200 ml piva
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašičica bibera
- ½ kašičice suve mirođije
- 1 kašičica seckanog peršuna
- 50 ml ulja
Priprema:
U mleveno meso dodajte izrendan beli luk, sodu bikarbonu, so, biber i kiselu vodu. Dobro izmešajte, stavite u frižider da stoji jedan sat. Napravite ćevape, poređajte u nauljen pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata. Sipajte preko njih pripremljen preliv od pomešanih sastojaka i vratite u rernu još 15 minuta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)