NEODOLJIVE LOKŠE Svi žele recept za tradicionalne slovačke "palačinke", a prave se od ove namirnice
Mekane i aromatične a mak daje posebnu čar. Jednom kad probate ovaj slovački specijalitet, pravićete ga stalno.
Potrebno je
- 500 g krompira
- 200 g polugrubog brašna
- 100 g masti
- 80 g maka
- 80 g šećera u prahu
- prema ukusu so
Priprema
Skuvajte krompir pa ocedite vodu, izgnječite krompir, dodajte brašno i so i dobro izmešajte. Isecite testo na komade pa ih razvaljajte na pola cm debljine i pecite na tiganju, sa obe strane. Podmažite pečene palačinke otopljenom svinjskom mašću pa ih pospite mlevenim makom pomešanim sa šećerom i urolajte. Bon appetit!
POSNE ŽERBO KOCKE Čuveni slatkiš kao osmišljen za slavsku trpezu, prste da poližete
Neodoljivi kolači u slatkom spoju sa orasima.
NAJČOKOLADNIJI ROLAT Sa palačinkama i keksom, mekan kao duša, nema ko ga ne voli
Neodoljivi desert osvojiće sve sladokusce.
PASTA FAŽOLE Italijanski aromatični spoj testenine i pasulja koji budi sva čula
Čuveno jelo primorske, dalmatinske i italijanske kuhinje možete da pravite i leti i zimi, a svaki zalogaj je raj za nepca.
ISPOLIRAJTE SUDOPERU OVOM NAMIRNICOM Nije soda bikarbona, a sijaće se kao nova
Ako želite da se sudopera sija kao tek kupljena, primenite ovaj jednostavni trik.
PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane
Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.
Komentari (0)