NEODOLJIVE LOKŠE Svi žele recept za tradicionalne slovačke "palačinke", a prave se od ove namirnice

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Mekane i aromatične a mak daje posebnu čar. Jednom kad probate ovaj slovački specijalitet, pravićete ga stalno.

lokše
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g krompira
  • 200 g polugrubog brašna
  • 100 g masti
  • 80 g maka
  • 80 g šećera u prahu
  • prema ukusu so

Priprema

Skuvajte krompir pa ocedite vodu, izgnječite krompir, dodajte brašno i so i dobro izmešajte. Isecite testo na komade pa ih razvaljajte na pola cm debljine i pecite na tiganju, sa obe strane. Podmažite pečene palačinke otopljenom svinjskom mašću pa ih pospite mlevenim makom pomešanim sa šećerom i urolajte. Bon appetit!
 

pepijan piletina

PEPIJAN PILETINA BISER GVATEMALE Sočno jelo u pikantnom umaku za prave gurmane

13:00

26 novembar, 2024

Sezonski recepti

Gvatemala je država Srednje Amerike na čijoj se teritoriji nalazilo središte civilizacije naroda Maja koji su zajedno sa Špancima inspirisali hranu i kulturu naroda Gvatemale. Danas se u njihovoj hrani osećaju i note afričke i karipske kuhinje, prvenstveno u začinima i neretko ljutoj hrani. Pepijan piletina, tradicionalno jelo Gvatemale, predstavlja prženu ili kuvanu piletinu u bogatom umaku koji je zapravo glavni deo ovog recepta.

Komentari (0)

Loading