FRANCUSKI KROMPIR S LUKOM Slasno jelo koje pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

12:20

Sezonski recepti 0

Fenomenalan ručak oduševiće i one izbirljive.

francuski krompir s lukom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg krompira
  • 100 g putera
  • 4 kuvana jaja
  • 250 g budimske kobasice
  • 1 glavica crnog luka
  • 200 ml kisele pavlake
  • 100 g rendanog parmezana
  • pola kašike brašna
  • 3 kašike prezli
  • so
  • biber 
  • peršun 1 veza
     

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Krompir oljuštite i obarite pa isecite na kolutove. U pleh obložen pek papirom rasporedite polovinu krompira, odozgo poređajte kolutove jaja, kobasicu samlevenu u blenderu, seckan peršun i propržen luk. Prekrijte preostalim krompirom. U jednoj posudi pomešajte pavlaku, brašno, so i biber i prelijte preko složenog krompira. Zatim pospite prezlama, parmezanom i puterom. Pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading