FRANCUSKI KROMPIR S LUKOM Slasno jelo koje pomera granice dobrog ukusa

Ivana Pavlović

12:20

Sezonski recepti 0

Fenomenalan ručak oduševiće i one izbirljive.

francuski krompir s lukom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg krompira
  • 100 g putera
  • 4 kuvana jaja
  • 250 g budimske kobasice
  • 1 glavica crnog luka
  • 200 ml kisele pavlake
  • 100 g rendanog parmezana
  • pola kašike brašna
  • 3 kašike prezli
  • so
  • biber 
  • peršun 1 veza
     

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Krompir oljuštite i obarite pa isecite na kolutove. U pleh obložen pek papirom rasporedite polovinu krompira, odozgo poređajte kolutove jaja, kobasicu samlevenu u blenderu, seckan peršun i propržen luk. Prekrijte preostalim krompirom. U jednoj posudi pomešajte pavlaku, brašno, so i biber i prelijte preko složenog krompira. Zatim pospite prezlama, parmezanom i puterom. Pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Prijatno!

Komentari (0)

Loading