NAJBOLJI RECEPT ZA PUNJENE PAPRIKE Tajnu otkrio ruski kuvar, potrebno samo da pirinač zamenite ovim sastojkom
Ruski profesionalni kuvar, Vjačeslav Кrasilnikovje je otkrio recept za punjene paprike koje će se topiti u ustima.
Kako je krenula sezona paprika osim za salatu možete i da ih napunite i da imate ručak za dva-tri dana. Zato je ruski profesionalni kuvar, Vjačeslav Кrasilnikovje otkrio recept za punjene paprike koje će se topiti u ustima.
1. Kratko natopite paprike
U veću posudu sipajte vodu i posolite, pa dodajte paprike i ostavite da se kratko natope. Ovo će vam pomoći da iz paprika lako uklonite semenke i peteljke, ali i poboljšaće im ukus i ukloniti gorčinu (ukoliko postoji).
2. Dobar nadev je ključan
Uglavnom se za punjene paprike koristi mleveno meso, a kada kupujete izaberite ili samo svinjsko ili mešano. Mleveno meso možete da propržite ili da koristite sveže (izbor je na vama). Ako koristite sveže, na puteru prodinstajte seckani crni luk, koji daje poseban šmek jelu, pa ga dodajte u posudu sa mesom i začinite. Zatim dodajte pirinač koji se kuva tako što se stavi u šerpu, a onda se sipa i vrlo malo vode (nekih 4-5 kašika). Kuva se dok ne upije svu vodu, a ovako pripremljen pirinač neće upiti svu tečnost, pa će samim tim i nadev biti baš sočan. Ako ipak želite da punite proprženim mesom, njega dodajte u proprženi crni luk (isto na puteru) i u gotovo meso dodajte pirinač koji ste spremili na isti način kao i za sirovi nadev i dobro sjedinite. Naravno začinite po želji.
3. Pirinač zamenite tikvicama
Umesto pirinča u meso dodajte sredinu tikvica koju ste izdubili. Jelo će biti za nijansku laganije, ali i ukusnije.
4. Zasecite paprike
Na dnu paprika napravite mali rez, jer kada ih poređate u šerpu i prelijte sosom, zahvaljujući rezu, on će dospeti u paprike i lakše će se nadav skuvati, a i ravnomernije.
5. Ne punite paprike do vrha
Mnoge domaćice stavljaju previše nadeva u paprike, a zbog toga one pucaju tokom kuvanja, jer pirinač bubri i stvara pritisak, posebno ako su lošijeg kvaliteta, odnosno tanje. Kad kašičicom stavljate nadev u unutrašnjost paprika, nemojte ga sabijati i nikada ih ne punite do vrha.
Možda vas zanima:
BOSANSKE PUNJENE PAPRIKE NIKO NE ODBIJA Nemaju meso, a polizaćete i tanjir
Služite tople, uz kajmak ili kiselo mleko.
PUNJENE SUVE PAPRIKE ZA NAJLEPŠI RUČAK Ukućani će stajati u redu za još
Bićete siti satima, a savršenog ukusa.
KAFANSKE PUNJENE PAPRIKE RAJ ZA NEPCA Saftaste i sočne, teraju vodu na usta
Ručak u kome će uživati cela porodica.
PUNJENE PAPRIKE SA KROMPIROM U PAVLAKA SOSU Greju dušu i telo
Prave se lako, a osvajaju na prvi zalogaj.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)