NUKLEARNA ŠTRUDLA ZALUDELA DOMAĆICE Glavni sastojak su jabuke, a poseban ukus daje joj jedan sastojak koji retko stavljamo u pite
Raspametiće sve koji budu probali, a ukućani će stajati u redu za još. Ime je dobila zbog jednostavne pripreme, gde se svi sastojci pomešaju i izliju na pleh. Zamirisaće vam cela kuća.
Potrebno je
- 150 g grubo secakanih badema
- 5 jabuka
- 5 jaja
- 2 čaše brašna
- 1 čaša ulja
- 1 čaša šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 4 kašika mleka
- 2 kašika ruma
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, brašno, ulje, šećere, prašak za pecivo, mleko i rum. U pleh obložen pek papirom prebacite smesu. Ogulite i narendajte na krupno jabuke, pa ih poređajte po smesi u plehu. Dodajte grubo sečene bademe preko jabuka. Pecite štrudlu 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Komentari (0)