NUKLEARNA ŠTRUDLA ZALUDELA DOMAĆICE Glavni sastojak su jabuke, a poseban ukus daje joj jedan sastojak koji retko stavljamo u pite

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Raspametiće sve koji budu probali, a ukućani će stajati u redu za još. Ime je dobila zbog jednostavne pripreme, gde se svi sastojci pomešaju i izliju na pleh. Zamirisaće vam cela kuća.

nuklearna štrudla
Shutterstock

Potrebno je

  • 150 g grubo secakanih badema
  • 5 jabuka
  • 5 jaja
  • 2 čaše brašna
  • 1 čaša ulja
  • 1 čaša šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 kašika mleka
  • 2 kašika ruma

Priprema

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte jaja, brašno, ulje, šećere, prašak za pecivo, mleko i rum. U pleh obložen pek papirom prebacite smesu. Ogulite i narendajte na krupno jabuke, pa ih poređajte po smesi u plehu. Dodajte grubo sečene bademe preko jabuka. Pecite štrudlu 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Bon appetit!

Komentari (0)

Loading