CICVARA Tradicionalno jelo koje su pravile naše bake, a vole svi
Savršen predlog za doručak ili večeru, koji će vas dugo držati sitim.
Potrebno je
- 2 dl vode
- 2 dl mleka
- 300 g sira ili kajmaka
- 8 ka[ika kukuruznog brašna
- 1 kašika nerastopljene masti
- kašičica soli
Priprema
U jednu šerpu na vatru stavite vodu i mast da prokuvaju, pa dodajte sir, posolite, izmešajte i ostavite da ponovo prokuva sve zajedno. Smanjite temperaturu pa dodajte kukuruzno brašno i neprestano mešajte,da krčka 10 ak minuta. Zagrejte kašiku masti pa pomerite sa vatre i sipajte kašičicu tucane paprike. Tim prelivom prelijte cicvaru. Prijatno!
Možda vas zanima:
CICVARA Generacije su odrasle na ovom jelu, a sada ga se retko ko seti
Okrepiće vam dušu i telo, a neće dosaditi ni posle 1000 pravljenja.
CICVARA Po starom tradicionalnom receptu, ovo je caka da ispadne savršena
Cicvara je staro, tradicionalno jelo. Da bi vam ispala savršena, potrebno je da "pliva u masti" od sira i kajmaka.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)