CICVARA Tradicionalno jelo koje su pravile naše bake, a vole svi
Savršen predlog za doručak ili večeru, koji će vas dugo držati sitim.
Potrebno je
- 2 dl vode
- 2 dl mleka
- 300 g sira ili kajmaka
- 8 ka[ika kukuruznog brašna
- 1 kašika nerastopljene masti
- kašičica soli
Priprema
U jednu šerpu na vatru stavite vodu i mast da prokuvaju, pa dodajte sir, posolite, izmešajte i ostavite da ponovo prokuva sve zajedno. Smanjite temperaturu pa dodajte kukuruzno brašno i neprestano mešajte,da krčka 10 ak minuta. Zagrejte kašiku masti pa pomerite sa vatre i sipajte kašičicu tucane paprike. Tim prelivom prelijte cicvaru. Prijatno!
Možda vas zanima:
CICVARA SA MERAMA " NA KAŠIKE" Pravi se lako, a pojede u slast, nema joj ravne!
Kremasta i zasitna, savršena za doručak.
STARINSKA CICVARA Jelo puno sira i kajmaka, super za doručak ili večeru
Držaće vas dugo sitim.
CICVARA PO RECEPTU NAŠIH BAKA Zovu je sirotinjsko jelo, a ona prepuna sira i kajmaka
Cicvara je staro jelo, ukuvano kukuruzno brašno sa sirom i kajmakom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)