PAPRIKAŠ OD LUKA I SUVIH ŠLJIVA Posni aromatični specijalitet neponovljivog ukusa koji se voli i pamti

Ivana Pavlović

13:20

Sezonski recepti 0

Držaće vas sitim a sadrži eksploziju ukusa.

paprikaš od luka i suvih šljiva
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 kg malih glavica crnog luka 
  • 200 g suvih šljiva 
  • kašičica mlevene crvene paprike
  • kašičica šećera
  • kašičica brašna
  • ulje
  • 200 ml suvog vina 
  • 200 ml vode

Priprema

Glavice crnog luka oljuštite i pržite na ulju cele, bez sečenja. Dolivajte povremeno malo vode. Omekšali luk pospite sa malo brašna i mlevene paprike, dodajte suve šljive, šećer, vino i vodu, pa kuvajte na tišoj vatri još 15 minuta. Vaš paprikaš je gotov! Prijatno!

Komentari (0)

Loading