PAPRIKAŠ OD LUKA I SUVIH ŠLJIVA Posni aromatični specijalitet neponovljivog ukusa koji se voli i pamti
Držaće vas sitim a sadrži eksploziju ukusa.
Potrebno je
- 1 kg malih glavica crnog luka
- 200 g suvih šljiva
- kašičica mlevene crvene paprike
- kašičica šećera
- kašičica brašna
- ulje
- 200 ml suvog vina
- 200 ml vode
Priprema
Glavice crnog luka oljuštite i pržite na ulju cele, bez sečenja. Dolivajte povremeno malo vode. Omekšali luk pospite sa malo brašna i mlevene paprike, dodajte suve šljive, šećer, vino i vodu, pa kuvajte na tišoj vatri još 15 minuta. Vaš paprikaš je gotov! Prijatno!
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)