PAPRIKAŠ OD LUKA I SUVIH ŠLJIVA Posni aromatični specijalitet neponovljivog ukusa koji se voli i pamti
Držaće vas sitim a sadrži eksploziju ukusa.
![paprikaš od luka i suvih šljiva](/data/images/2024-03-08/79845_shutterstock-83901601_f.jpg?timestamp=1709852400)
Potrebno je
- 1 kg malih glavica crnog luka
- 200 g suvih šljiva
- kašičica mlevene crvene paprike
- kašičica šećera
- kašičica brašna
- ulje
- 200 ml suvog vina
- 200 ml vode
Priprema
Glavice crnog luka oljuštite i pržite na ulju cele, bez sečenja. Dolivajte povremeno malo vode. Omekšali luk pospite sa malo brašna i mlevene paprike, dodajte suve šljive, šećer, vino i vodu, pa kuvajte na tišoj vatri još 15 minuta. Vaš paprikaš je gotov! Prijatno!
![namaz od leblebija](/data/images/2024-07-03/92771_shutterstock-2090732905_f.jpg)
NAMAZ OD LEBLEBIJA NA VODI Aromatičan i začinjen, daće šmek svakom jelu
Slasan namaz pogodan za dane strogog posta, pravićete stalno.
![panakota sa jagodama](/data/images/2024-07-02/92691_shutterstock-1761816794_f.jpg)
PANAKOTA SA JAGODAMA Italijanski desert rashladiće vas u trenu, a svima uspeva
Savršeni letnji desert pravi se brzo i lako, a otopićete se od miline.
![štrudla](/data/images/2024-07-03/92779_shutterstock-2233043673-1_f.jpg)
SAVETI ZA NAJUKUSNIJU ŠTRUDLU Biće mekana kao duša i sočna umesto tvrda i suva
Pratite ove jednostavne savete i uživajte u omiljenoj poslastici.
![posna rozen torta](/data/images/2024-07-02/92686_shutterstock-2278319939_f.jpg)
POSNA ROZEN TORTA SA ČOKOLADNIM PUDINGOM Klasik na drugačiji način, a topi se u ustima
Ako volite klasičnu rozen tortu, ovu ćete obožavati.
![pita sa šampinjonima](/data/images/2024-07-03/92759_shutterstock-2302056573_f.jpg)
POSNA PITA SA ŠAMPINJONIMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pojede se u slast
Savršena za dane Petrovskog posta, a raspametiće i one koji mrse.
Komentari (0)