PAPRIKAŠ OD LUKA I SUVIH ŠLJIVA Posni aromatični specijalitet neponovljivog ukusa koji se voli i pamti
Držaće vas sitim a sadrži eksploziju ukusa.
Potrebno je
- 1 kg malih glavica crnog luka
- 200 g suvih šljiva
- kašičica mlevene crvene paprike
- kašičica šećera
- kašičica brašna
- ulje
- 200 ml suvog vina
- 200 ml vode
Priprema
Glavice crnog luka oljuštite i pržite na ulju cele, bez sečenja. Dolivajte povremeno malo vode. Omekšali luk pospite sa malo brašna i mlevene paprike, dodajte suve šljive, šećer, vino i vodu, pa kuvajte na tišoj vatri još 15 minuta. Vaš paprikaš je gotov! Prijatno!
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Komentari (0)