KAKO DA RAZLIKUJETE PRAVI MED OD LAŽNOG Uz ovih 8 načina niko neće moći da vas prevari
Evo kako da postanete ekspert u kupovini meda, i da nikad ne dođete u situaciju da vam neko proda lažni umesto pravog meda.
Pravi med se ne proizvodi u fabrikama već od pčela. Lažni med sadrži aditive uključujući kukuruzni sirup, glukozu, melasu, šećerni sirup, dekstrozu, invertni šećer, brašno ili skrob osim cvetnog nektara.
1. Etiketa
Prvo proverite etiketu, logo i brend, kao i sastojke. Na etiketi ne sme da stoji ništa sem meda.
2. Topla voda
Ako dodate kašičicu meda u čašu tople vode čist med će potonuti na dno čaše ili se zalepiti na kašiku. Lažni med će se rastvoriti u vodi..
3. Test prsta
Stavite kap meda na palac. Pravi med će ostati netaknut na prstu a lažni će se širiti ili prosuti.
4. Test pene
Dodajte 2-3 kapi sirćeta u med i dobro promešajte. Znaćete da je lažan ako se zapeni za 2-3 minuta.
5. Test maramice
Stavite kap meda na parče maramice, ako ga maramica upije znaćete da je lažan.
6. Test toplote
Ako je med čist, onda će se pri zagrevanju karamelizovati.
7. Hleb
Ako namažete med na hleb, on će se stvrdnuti za nekoliko minuta. Kriška hleba će ostati mekana ako je med lažan.
8. Kristalizacija
Pravi med se kristalizuje tokom čuvanja, dok lažni neće postati gust vremenom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)