KAKO DA NAPRAVITE NAJBOLJI FONDAN? Svi će hvaliti vaše poslastice a može da stoji i 90 dana
Mnogim domaćicama fondan deluje teško za pravljenje ali mi vam donosimo jednostavan način pripreme. Na bazi meda je, ukusan, a svi će vam tražiti recept.
Potrebno je
- 50 g putera
- 1 kašičica bagremovog meda
- 1/2 kesice želatina
- 30 ml vode
- 600 g šećera u prahu
- par kapi ekstrakta vanile
Priprema:
Pomešajte želatin pomešajte sa vodom pa ostavite 10 minuta da nabubri. Sipajte med u šerpu i i kuvajte na niskoj temepraturi dok ne krene da se topi. Dodajte puter i promešajte, pa skinite sa šporeta. Onda dodajte želatin i lepo promešajte, pa dodajte prosejani šećer u prahu. Mesite smesu dok ne postane glatka. Za lepši ukus dodajte vanilu u smesu. Dodajte par kapi boje za hranu, po potrebi. Čuvajte fondan na sobnoj temperaturi, u posudi sa poklopcem. Može da stoji 90 dana.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)