KAKO DA NAPRAVITE NAJBOLJI FONDAN? Svi će hvaliti vaše poslastice a može da stoji i 90 dana

Ivana Pavlović

10:30

Sezonski recepti 0

Mnogim domaćicama fondan deluje teško za pravljenje ali mi vam donosimo jednostavan način pripreme. Na bazi meda je, ukusan, a svi će vam tražiti recept.

fondan
Shutterstock

Potrebno je

  • 50 g putera 
  • 1 kašičica bagremovog meda 
  • 1/2 kesice želatina 
  • 30 ml vode 
  • 600 g šećera u prahu
  • par kapi ekstrakta vanile

Priprema: 
Pomešajte želatin pomešajte sa vodom pa ostavite 10 minuta da nabubri. Sipajte med u šerpu i i kuvajte na niskoj temepraturi dok ne krene da se topi. Dodajte puter i promešajte, pa skinite sa šporeta. Onda dodajte želatin i lepo promešajte, pa dodajte prosejani šećer u prahu. Mesite smesu dok ne postane glatka. Za lepši ukus dodajte vanilu u smesu. Dodajte par kapi boje za hranu, po potrebi. Čuvajte fondan na sobnoj temperaturi, u posudi sa poklopcem. Može da stoji 90 dana. 

Komentari (0)

Loading