KAKO DA NAPRAVITE NAJBOLJI FONDAN? Svi će hvaliti vaše poslastice a može da stoji i 90 dana
Mnogim domaćicama fondan deluje teško za pravljenje ali mi vam donosimo jednostavan način pripreme. Na bazi meda je, ukusan, a svi će vam tražiti recept.
Potrebno je
- 50 g putera
- 1 kašičica bagremovog meda
- 1/2 kesice želatina
- 30 ml vode
- 600 g šećera u prahu
- par kapi ekstrakta vanile
Priprema:
Pomešajte želatin pomešajte sa vodom pa ostavite 10 minuta da nabubri. Sipajte med u šerpu i i kuvajte na niskoj temepraturi dok ne krene da se topi. Dodajte puter i promešajte, pa skinite sa šporeta. Onda dodajte želatin i lepo promešajte, pa dodajte prosejani šećer u prahu. Mesite smesu dok ne postane glatka. Za lepši ukus dodajte vanilu u smesu. Dodajte par kapi boje za hranu, po potrebi. Čuvajte fondan na sobnoj temperaturi, u posudi sa poklopcem. Može da stoji 90 dana.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)