KAKO DA PRILIKOM PRŽENJA LUKA NE USMRDITE KUĆU? Dodajte ovu namirnicu koju već imate u kuhinji, i problem rešen
Prženje luka mnogim domaćicama stvara neprijatnost zbog neprijatnih mirisa koji se šire kuhinjom, a i neretko celim domaćinstvom. Takođe, ima tendenciju da se "uvuče miris "u kosu i odeću, a tu je i često suzenje očiju. Potrebna je samo jedna namirnica i rešićete probleme, a vaš ručak će biti preukusan.
Zašto se širi neprijatan miris kada pržite luk?
Prilikom zagrevanja luka oslobađa se sumpor, koji ima jak i neprijatan miris.
Dodajte sodu bikarbonu
Kad pržite luk, obavezno u tiganj ili šerpu dodajte ravnu kašičicu sode bikarbone. Na više od pola kg crnog luka dodajte punu kašiku sode bikarbone, i nastavite normalno da dinstate. Soda bikarbona će takođe, da zgusne crni luk pa će se bolje variti. Ako pravite zapršku, možete da je preskočite jer će soda dati vašem jelu potrebnu gustinu.
SUVA PITA SA ORASIMA Po 1 stvari se razlikuje od baklave, a podjednako ukusna i izdašna
Neodoljiv desert pogodan za obične dane kada vam se jede nešto slatko, ali i svečane prilike.
RIŽOTO SA PEČURKAMA Držaće vas dugo sitim, a pojede se u slast
Kremasti rižoto oduševiće i one izbirljive.
AKO ŽELITE DA FAŠIRANE ŠNICLE BUDU SOČNE NEMOJTE DA RADITE OVO Ovako prave turski kuvari, a uvek ispadnu neodoljive
Primenite ove jednostavne trikove turskih kuvara i uživajte u savršenom ručku.
ČORBA OD SOČIVA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim, a govori 1000 jezika
Okrepiće vam organizam u trenu, a nećete biti gladni satima.
KAKO DA HLEB BUDE SVEŽ DANIMA Primenite neki od ovih 5 trikova i biće mekan kao pamuk
Ako hleb već sutra postane tvrd, primenite neki od navedenih trikova, biće kao tek kupljen.
Komentari (0)