CAKE ZA PRAVLJENJE NAJBOLJEG KUVANOG VINA Mnogi prave ovu grešku i zato im ispadne gorko

Ivana Pavlović

13:30

Sezonski recepti 0

Nekoliko caka odvaja dobro kuvano vino od onog koje je gorko. Primenite i pozovite prijatelje, bićete oduševljeni ukusom i vi, i oni.

vino
Shutterstock

Koristite skuplja i svežija vina

Nemojte da koristite jeftina vina, kao ni ona koja su vam dugo stajala, jer će ukus biti lošiji.

Koristite cele začine

Ako dodajete kardamom, muskantni oraščić i slične začine dodajte zgnječene, a ne mlevene. Takođe, nemojte da stavljajte previše zvezdastog anisa, samo malo da doda šmek.

Smeđi šećer umesto belog

Umesto belog stavite smeđi šećer, dobićete mnogo lepši ukus.

Nemojte da ubrzavate proces

Kuvajte na laganoj vatri duže vreme umesto da ubrzavate i kuvate na visokim temperaturama, tako će vino biti gorko.

Dodajte citruse

Dodajte pomorandžu ili liker od pomorandže.

Komentari (0)

Loading