CAKE ZA PRAVLJENJE NAJBOLJEG KUVANOG VINA Mnogi prave ovu grešku i zato im ispadne gorko
Nekoliko caka odvaja dobro kuvano vino od onog koje je gorko. Primenite i pozovite prijatelje, bićete oduševljeni ukusom i vi, i oni.
Koristite skuplja i svežija vina
Nemojte da koristite jeftina vina, kao ni ona koja su vam dugo stajala, jer će ukus biti lošiji.
Koristite cele začine
Ako dodajete kardamom, muskantni oraščić i slične začine dodajte zgnječene, a ne mlevene. Takođe, nemojte da stavljajte previše zvezdastog anisa, samo malo da doda šmek.
Smeđi šećer umesto belog
Umesto belog stavite smeđi šećer, dobićete mnogo lepši ukus.
Nemojte da ubrzavate proces
Kuvajte na laganoj vatri duže vreme umesto da ubrzavate i kuvate na visokim temperaturama, tako će vino biti gorko.
Dodajte citruse
Dodajte pomorandžu ili liker od pomorandže.
MAFINI SA BUNDEVOM Brzo gotovi, a svaki zalogaj je raj za nepca, ovakve do sada niste jeli
Sočni zalogajčići u super spoju sa bundevom, prste da poližete.
OČISTITE SUDOPERU ZA TREN OKA Sijaće se kao nova, a treba vam samo 1 namirnica, a nije soda bikarbona
Namirnica koju ima svaka domaćica izglancaće sudoperu začas.
SUPA OD PEČURAKA PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA Mirisna i ukusna, popraviće vam dan u trenu
Recept čuvenog kuvara za predjelo koje oduševljava od prvog zalogaja.
OSVEŽAVAJUĆI POTAŽ OD POVRĆA Aromatičan i ukusan, a krepi organizam u trenu
Sočan spoj šargarepe, tikvica i jabuke oduševiće i one izbirljive.
SPASITE PREVIŠE LJUTO JELO Nemojte da bacate već dodajte ovu namirnicu, odmah će da ublaži ukus
Ako ste ubacili previše čilija pa je jelo ispalo ljuto, primenite ovaj koristan trik.
Komentari (0)