ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Fenomenalno jelo koje greje dušu i telo, za pravo zadovoljstvo

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Dugo će vas držati sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.

ćufte u paradajz sosu
Shutterstock

Potrebno je

za ćufte

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 glavica luka
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike prezli
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  •  1 kašika ulja
  • so
  • biber
  • malo slatke paprike

Za paradajz sos

  • 500 ml soka od paradajza
  • 3 čaše vode
  • 0,5 dcl. ulja
  • 3 kašike brašna
  • so
  • kašika šećera
  • malo slatke paprike

Priprema

U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, luk, prezle, začin, so, biber, ulje i mlevenu papriku. Izmešajte sve sastojke dobro pa ostavite bar 30 minuta u frižideru. Rukom oblikujte loptice željene veličine. Zasebno u tiganju, propržite malo brašna na ulju pa dodajte paradajz sok, izmešajte i dolijte vodu. Začinite. U ključalu vodu dodajte jednu po jednu lopticu mesa pa smanjite temperaturu. Kuvajte oko 40 minuta, na umerenoj vatri. Prijatno!

 

Možda vas zanima:

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading