ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Fenomenalno jelo koje greje dušu i telo, za pravo zadovoljstvo
Dugo će vas držati sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
Potrebno je
za ćufte
- 500 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 glavica luka
- 1 čen belog luka
- 2 kašike prezli
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 kašika ulja
- so
- biber
- malo slatke paprike
Za paradajz sos
- 500 ml soka od paradajza
- 3 čaše vode
- 0,5 dcl. ulja
- 3 kašike brašna
- so
- kašika šećera
- malo slatke paprike
Priprema
U jednoj posudi pomešajte mleveno meso, jaje, luk, prezle, začin, so, biber, ulje i mlevenu papriku. Izmešajte sve sastojke dobro pa ostavite bar 30 minuta u frižideru. Rukom oblikujte loptice željene veličine. Zasebno u tiganju, propržite malo brašna na ulju pa dodajte paradajz sok, izmešajte i dolijte vodu. Začinite. U ključalu vodu dodajte jednu po jednu lopticu mesa pa smanjite temperaturu. Kuvajte oko 40 minuta, na umerenoj vatri. Prijatno!
Možda vas zanima:
ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Po zaboravljenom bakinom receptu
Napravite ćufte na način kako se to radilo nekada. Vratite se u prošlost i vreme porodičnih ručkova.
MESNE KNEDLE PO SVAČIJEM UKUSU Napravite ćuftice po bakinom receptu
Biće preukusne, verujte nam.
ĆUFTE SA BRIONA Sočno jelo koje je Jovanka spremala Titu, a ukusa koji priča priče
Savršene ćufte u paradajz sosu sa krompirom bile su omiljene maršalu Titu.
ĆUFTE U SOSU Sočne i mekane kao duša, ovakve do sada niste jeli
Fenomenalno jelo nestaće sa stola odmah.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)