NAJBRŽE ORASNICE Znaće i dete da ih napravi, a pomeraju granice dobrog ukusa
Gotove su za tren oka a nestaće sa stola čim ih postavite.
Potrebno je:
- 3 belanca
- 250 g šećera
- 300 g samlevenih oraha
- 150 g krupno samlevenih ili iseckanih oraha
Priprema
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Šećer sipajte u posudu pa dodajte mlevene orahe i belanca. Rukom zamesite smesu. Odvajajte deo po deo smese pa mokrim dlanovima napravite valjak. Spuštajte valjkove na radnu površinu posutu seckanim orasima, pa valjajte u njih. Zatim savijte valjkove u polukrug pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Sušite orasnice oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Prohladite pa služite ili čuvajte u metalnoj kutiji. Prijatno!
Možda vas zanima:
ORASNICE Starinski slatkiš koji se pravi lako, a nestaće sa stola odmah
Ako volite orahe, ovaj slatkiš ćete da obožavate.
ORASNICE Starinski kolač od samo 4 sastojka iz bakine kuhinje
Za obične dane kada vam se jede nešto slatko ali i svečanu trpezu.
STARINSKE ORASNICE Hrskave spolja a mekane iznutra, ukućani će stajati u redu za još
Uspeće svima, a osvojiće i one koji ne vole slatko.
ČAROBNE ORASNICE Fenomenalni zalogajčići od oraha, po starinskom receptu
Sjajan izbor za prazničnu ili slavsku trpezu. Ovakve niste jeli, najbolje stavite odmah duplu meru.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
Komentari (0)