NAJBRŽE ORASNICE Znaće i dete da ih napravi, a pomeraju granice dobrog ukusa
Gotove su za tren oka a nestaće sa stola čim ih postavite.
Potrebno je:
- 3 belanca
- 250 g šećera
- 300 g samlevenih oraha
- 150 g krupno samlevenih ili iseckanih oraha
Priprema
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Šećer sipajte u posudu pa dodajte mlevene orahe i belanca. Rukom zamesite smesu. Odvajajte deo po deo smese pa mokrim dlanovima napravite valjak. Spuštajte valjkove na radnu površinu posutu seckanim orasima, pa valjajte u njih. Zatim savijte valjkove u polukrug pa ređajte u pleh obložen pek papirom. Sušite orasnice oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Prohladite pa služite ili čuvajte u metalnoj kutiji. Prijatno!
Možda vas zanima:
ČAROBNE ORASNICE Fenomenalni zalogajčići od oraha, po starinskom receptu
Sjajan izbor za prazničnu ili slavsku trpezu. Ovakve niste jeli, najbolje stavite odmah duplu meru.
POSNE ORASNICE JOŠ BOLJE NEGO MRSNE Slatke i neodoljive
Ako volite ove slatke kolačiće od oraha, volećete i njihovu posnu verziju. Ukus je savršen, dovoljno hrskav i dovoljno sladak. Nije potrebno previše vremena, a ispadnu kao da ste se trudili satima.
ORASNICE Slatke, gotove su za čas, a tope se u ustima
Napravite ove sitne kolače sa orasima. Nije vam potrebno puno vremena ni umeća, a rezultat je neverovatan. Hrskave i slatke, zato bolje odmah napravite duplo.
ORASNICE Po starom bakinom receptu
Napravite čuvene kolače sa orasima i uživajte. Pogodan izbor predstojeće slave.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
1 TAJNI SASTOJAK ZA UVEK SOČNO MESO Biće mekano kao duša, a svi će vam tražiti recept
Ako i vama nakon pripreme meso bude tvrdo, suvo ili žilavo, primenite ovaj jednostavni trik.
ČIKAŠKA PITA PICA Gurmansko jelo bogatog nadeva i hrskavog testa, drugačije od svega što ste probali
Jelo između pite i pice specijalitet je grada Čikaga, a svaki zalogaj je raj za nepca.
Komentari (0)