POSNA PITA SA SIROM Od gotovih kora, kao stvorena za savršen početak dana
Slasna i neodoljiva, a držaće vas dugo sitim.
Potrebno je:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 250 g biljnog kačkavalja
- 150 ml ulja
- 100 ml kisele vode
- 100 ml piva
- 4 kašike pšeničnog griza
- 4 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- po želji susama
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte ulje, pivo i kiselu vodu, pa dodajte griz, brašno, prašak za pecivo. Sve dobro sjedinite. i sve dobro ujednačite. Odvojite po 4 kore. Stavite prvu koru, premažite pripremljenim filom pa preklopite drugom korom. Ponavljajte postupak. Četvrtu koru premažite pa pospite rendanim biljnim kačkavaljem. Zatvorite krojeve kora da nadev ne bi ispadao. Uvijte u rolat pa poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pospite susamom. Pecite oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Secite i služite. Prijatno!
PRAZNIČNA PITA OSVOJIĆE I ONE IZBIRLJIVE Sočna i slasna, ukućani će stajati u redu za još
Sjajan predlog za svečanu Uskršnju trpezu ali i bilo koji svečani događaj.
FARBANJE JAJA ŠLAGOM Neobična tehnika koja daje fenomenalne rezultate
Isprobajte drugačiji način bojenja jaja, iznenadićete se rezulatom.
NAJLEPŠE MRSNE I POSNE MUSAKE Hrskavih kora i sočnog nadeva, pomeraju granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pravi su raj za nepca.
ČORBA OD ŠAMPINJONA I KROMPIRA NA VODI Sočna rapsodija ukusa koja se pravi brzo, a govori 5 jezika
Idealna za dane strogog posta, a zdrava i preukusna.
POTPUNO PRIRODNI DETERDŽENT SA ULJIMA NARANDŽE Posuđe će mirisati na proleće i svežinu
Uštedećete novac, a dobićete potpuno bezbedan deterdžent.
Komentari (0)