POSNA PITA SA SIROM Od gotovih kora, kao stvorena za savršen početak dana

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Slasna i neodoljiva, a držaće vas dugo sitim.

posna pita sa sirom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 pakovanje kora za pitu
  • 250 g biljnog kačkavalja
  • 150 ml ulja
  • 100 ml kisele vode
  • 100 ml piva
  • 4 kašike pšeničnog griza
  • 4 kašike brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • po želji susama

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte ulje, pivo i kiselu vodu, pa dodajte  griz, brašno, prašak za pecivo. Sve dobro sjedinite. i sve dobro ujednačite. Odvojite po 4 kore. Stavite prvu koru, premažite pripremljenim filom pa preklopite drugom korom. Ponavljajte postupak. Četvrtu koru premažite pa pospite rendanim biljnim kačkavaljem. Zatvorite krojeve kora da nadev ne bi ispadao. Uvijte u rolat pa poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pospite susamom. Pecite oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Secite i služite. Prijatno!

Komentari (0)

Loading