POSNA PITA SA SIROM Od gotovih kora, kao stvorena za savršen početak dana
Slasna i neodoljiva, a držaće vas dugo sitim.
Potrebno je:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 250 g biljnog kačkavalja
- 150 ml ulja
- 100 ml kisele vode
- 100 ml piva
- 4 kašike pšeničnog griza
- 4 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- po želji susama
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte ulje, pivo i kiselu vodu, pa dodajte griz, brašno, prašak za pecivo. Sve dobro sjedinite. i sve dobro ujednačite. Odvojite po 4 kore. Stavite prvu koru, premažite pripremljenim filom pa preklopite drugom korom. Ponavljajte postupak. Četvrtu koru premažite pa pospite rendanim biljnim kačkavaljem. Zatvorite krojeve kora da nadev ne bi ispadao. Uvijte u rolat pa poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pospite susamom. Pecite oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
STARINSKA GUŽVARA BUDI NOSTALGIJU Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Brza i posna, a nema ko je ne voli.
POSNI BUREK SA SIROM RAJ ZA NEPCA Zbog mirisa i komšije dolaze nepozvane
Najbolje služite uz sojin jogurt.
POSNI BUREK SA SIROM ZA SAVRŠENI PETAK Ukusom nimalo ne zaostaje za originalom
Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, nema ko će mu odoleti.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)