POSNA PITA SA SIROM Od gotovih kora, kao stvorena za savršen početak dana
Slasna i neodoljiva, a držaće vas dugo sitim.
Potrebno je:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 250 g biljnog kačkavalja
- 150 ml ulja
- 100 ml kisele vode
- 100 ml piva
- 4 kašike pšeničnog griza
- 4 kašike brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- po želji susama
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte ulje, pivo i kiselu vodu, pa dodajte griz, brašno, prašak za pecivo. Sve dobro sjedinite. i sve dobro ujednačite. Odvojite po 4 kore. Stavite prvu koru, premažite pripremljenim filom pa preklopite drugom korom. Ponavljajte postupak. Četvrtu koru premažite pa pospite rendanim biljnim kačkavaljem. Zatvorite krojeve kora da nadev ne bi ispadao. Uvijte u rolat pa poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Pospite susamom. Pecite oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA GIBANICA SA TOFUOM Jedan sastojak joj daje poseban šmek, a poćiće vam voda na usta
Mnogima omiljena pita sa sirom može da se napravi i u posnoj varijanti, samo je potrebno da zamenite neke mrsne sastojke.
POSNA PITA SA PEČURKAMA Klasik bez premca po receptu bez mane, za savršeno jutro
Sočna i slasna, a držaće vas dugo sitim.
POSNA PITA SA ŠAMPINJONIMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pojede se u slast
Savršena za dane Petrovskog posta, a raspametiće i one koji mrse.
MANASTIRSKA POSNA PITA Sočna i slasna, za sve prilike, a držaće vas dugo sitim
Pravićete je i u mrsnim danima, koliko je dobra.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)