POSNA PICA NA VODI Sa hrskavom podlogom i sočnim nadevom, možete da pravite i u danima strogog posta
Nestaće sa stola brže nego što je postavljeno.
Potrebno je
Za testo:
- 300 g belog brašna
- 300 g integralnog brašna
- 400 ml vode
- 1/2 kockice kvasca
- 1,5 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
Za fil:
- pasirani paradajz
- 2 paprike
- 2 paradajza
- 200 g šampinjona
- 200 g zelenih maslinki
- 1 glavica ljubičastog luka
- 1 ljuta papričica
- origano
- kečap
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U činiji pomešajte kvasac i šećer pa ostavite da se aktivira. Zasebno stavite belo i integralno brašno, so i nadošli kvasac pa zamesite mekše testo. Pustite da naraste. Nadošlo testo podelite na dva dela. Obložite pleh papirom za pečenje. Oklagijom razvijte testo pa ga prebacite u pleh. Pasiranim paradajzom premažite testo, pa pospite seckane šampinjone, luk, papriku, masline, ljutu papričicu i seckani paradajz. Pospite picu origanom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prelijte paradajz sosom, secite i služite. Prijatno!
Možda vas zanima:
POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i sočna, idealna za lepo veče sa prijateljima
Svaki zalogaj je raj za nepca.
POSNA PICA SA AJVAROM Slasna i drugačija, prste da poližete
Drugačija i slasna, idealna za lepo veče sa prijateljima.
POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i aromatična, za lepo veče sa prijateljima
Savršena za dane velikog Božićnog posta, pravićete stalno.
TUNA PICA ZA PETAK VEČE Pozovite prijatelje i uživajte uz klopu i film
Omiljeno jelo mnogih u posnoj varijanti, prste da poližete.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)