POSNA PICA NA VODI Sa hrskavom podlogom i sočnim nadevom, možete da pravite i u danima strogog posta
Nestaće sa stola brže nego što je postavljeno.

Potrebno je
Za testo:
Možda vas zanima:

POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i sočna, idealna za lepo veče sa prijateljima
Svaki zalogaj je raj za nepca.

POSNA PICA SA AJVAROM Slasna i drugačija, prste da poližete
Drugačija i slasna, idealna za lepo veče sa prijateljima.

POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i aromatična, za lepo veče sa prijateljima
Savršena za dane velikog Božićnog posta, pravićete stalno.

TUNA PICA ZA PETAK VEČE Pozovite prijatelje i uživajte uz klopu i film
Omiljeno jelo mnogih u posnoj varijanti, prste da poližete.
- 300 g belog brašna
- 300 g integralnog brašna
- 400 ml vode
- 1/2 kockice kvasca
- 1,5 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
Za fil:
- pasirani paradajz
- 2 paprike
- 2 paradajza
- 200 g šampinjona
- 200 g zelenih maslinki
- 1 glavica ljubičastog luka
- 1 ljuta papričica
- origano
- kečap
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U činiji pomešajte kvasac i šećer pa ostavite da se aktivira. Zasebno stavite belo i integralno brašno, so i nadošli kvasac pa zamesite mekše testo. Pustite da naraste. Nadošlo testo podelite na dva dela. Obložite pleh papirom za pečenje. Oklagijom razvijte testo pa ga prebacite u pleh. Pasiranim paradajzom premažite testo, pa pospite seckane šampinjone, luk, papriku, masline, ljutu papričicu i seckani paradajz. Pospite picu origanom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prelijte paradajz sosom, secite i služite. Prijatno!

ŠEHEREZADA TORTA Nepečena poslastica koja svakim zalogajem budi bajku iz 1001 noći
Slatka i jednostavna za pripremu, za sve prilike.

KOKOS TORTA Raskošna poslastica skupog ukusa kojoj nema ravne
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.

KIKIRIKI SALATA SA PILETINOM ZA ĐURĐEVDAN Kremasto predjelo ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti goste
Neodoljiva i slasna, nestaće sa stola odmah.

PICA SA PILETINOM ZA LEPO VEČE SA PRIJATELJIMA Sočna i slasna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Lako se pravi, a savršenog je ukusa.

SVINJSKI VRAT U PIVU Gurmanski specijalitet koji budi sva čula, za ručak koji se pamti
Svaki zalogaj je raj za nepca.
Komentari (0)