POSNA PICA NA VODI Sa hrskavom podlogom i sočnim nadevom, možete da pravite i u danima strogog posta
Nestaće sa stola brže nego što je postavljeno.
Potrebno je
Za testo:
- 300 g belog brašna
- 300 g integralnog brašna
- 400 ml vode
- 1/2 kockice kvasca
- 1,5 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
Za fil:
- pasirani paradajz
- 2 paprike
- 2 paradajza
- 200 g šampinjona
- 200 g zelenih maslinki
- 1 glavica ljubičastog luka
- 1 ljuta papričica
- origano
- kečap
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U činiji pomešajte kvasac i šećer pa ostavite da se aktivira. Zasebno stavite belo i integralno brašno, so i nadošli kvasac pa zamesite mekše testo. Pustite da naraste. Nadošlo testo podelite na dva dela. Obložite pleh papirom za pečenje. Oklagijom razvijte testo pa ga prebacite u pleh. Pasiranim paradajzom premažite testo, pa pospite seckane šampinjone, luk, papriku, masline, ljutu papričicu i seckani paradajz. Pospite picu origanom. Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prelijte paradajz sosom, secite i služite. Prijatno!
SLASNI RIŽOTO Sa šampinjonima i mesom, kombinacija bez greške za ukus koji se pamti
Sočan i slasan obrok, pravićete stalno.
SOS ZA ŠPAGETE JE ISPAO PRESLAN? Uradite ovo i biće kao onaj kupovni
Uz ovaj praktičan savet rešićete problem brzo i lako.
KARAĐORĐEVA ŠNICLA Najpoznatije srpsko jelo po starom kafanskom receptu
Nastala je 1956 godine a napravio je čuveni kuvar Milovan Mića Stojanović.
PILEĆI MEDALJONI Hrskava i slasna užina koja se smaže u jednom zalogaju
Slasni i sočni, najbolje odmah stavite duplu meru.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU PILETINU Napravite ovako i biće hrskava spolja, i mekana iznutra
Ako želite da piletina ispadne sočna, primenite ove jednostavne trikove iskusnih domaćica.
Komentari (0)