MED OD MASLAČKA Lekovito blago koje se pravi lako i brzo
Smatra se da pomaže kod izbacivanja toksina, štiti jetru i pluća. Možete da ga konzumirate samostalno na prazan stomak uz čašu vode ili dodate u omiljeni čaj.
Potrebno je
- 400 cvetova maslačka
- 1 kg šećera
- 2 limuna
- 1 kašičica limuntusa
Priprema:
Žute cvetove maslačka prelijte hladnom vodom i pustite da odstoje 24 sata. Sutradan dobro ocedite i prelijte sa pola litre tople prokuvane vode. U šerpi na šporetu kuvajte 15-20 minuta pa dodajte šećer, limunove i limuntus. Kuvajte još 5 minuta. Nakon što smesa dobije boju meda, skinite je sa šporeta. Prohlađenu smesu ocedite. Tu smesu vratite na ringlu i kuvajte još 2 minuta.
GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića
Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.
SALATA SA KIKIRIKIJEM I ŠUNKOM Sjajno ide sa raznim jelima, a pravi se brzo i lako
Gotova začas a slasna i sočna.
FARBANJE JAJA KAFOM Prirodan način koji provereno uspeva a ne oduzima vreme
Iskoristite namirnice iz kuhinje i napravite prelepa smeđa jaja.
DOMAĆE SLATKO OD JAGODA Gotovo za oko pola sata, a prava rapsodija za nepca
Zasladiće vam dušu i telo, a priprema nije komplikovana.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
Komentari (0)