MED OD MASLAČKA Lekovito blago koje se pravi lako i brzo
Smatra se da pomaže kod izbacivanja toksina, štiti jetru i pluća. Možete da ga konzumirate samostalno na prazan stomak uz čašu vode ili dodate u omiljeni čaj.

Potrebno je
- 400 cvetova maslačka
- 1 kg šećera
- 2 limuna
- 1 kašičica limuntusa
Priprema:
Žute cvetove maslačka prelijte hladnom vodom i pustite da odstoje 24 sata. Sutradan dobro ocedite i prelijte sa pola litre tople prokuvane vode. U šerpi na šporetu kuvajte 15-20 minuta pa dodajte šećer, limunove i limuntus. Kuvajte još 5 minuta. Nakon što smesa dobije boju meda, skinite je sa šporeta. Prohlađenu smesu ocedite. Tu smesu vratite na ringlu i kuvajte još 2 minuta.

USKRŠNJA GURMANSKA PITA Sočna i slasna, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Biće super i hladna.

TORTA CRVENI BARŠUN Raskošna poslastica zanimljivog izgleda zasladiće vas u momentu
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.
Komentari (0)