MED OD MASLAČKA Lekovito blago koje se pravi lako i brzo
Smatra se da pomaže kod izbacivanja toksina, štiti jetru i pluća. Možete da ga konzumirate samostalno na prazan stomak uz čašu vode ili dodate u omiljeni čaj.
Potrebno je
- 400 cvetova maslačka
- 1 kg šećera
- 2 limuna
- 1 kašičica limuntusa
Priprema:
Žute cvetove maslačka prelijte hladnom vodom i pustite da odstoje 24 sata. Sutradan dobro ocedite i prelijte sa pola litre tople prokuvane vode. U šerpi na šporetu kuvajte 15-20 minuta pa dodajte šećer, limunove i limuntus. Kuvajte još 5 minuta. Nakon što smesa dobije boju meda, skinite je sa šporeta. Prohlađenu smesu ocedite. Tu smesu vratite na ringlu i kuvajte još 2 minuta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)