MED OD MASLAČKA Lekovito blago koje se pravi lako i brzo
Smatra se da pomaže kod izbacivanja toksina, štiti jetru i pluća. Možete da ga konzumirate samostalno na prazan stomak uz čašu vode ili dodate u omiljeni čaj.
Potrebno je
- 400 cvetova maslačka
- 1 kg šećera
- 2 limuna
- 1 kašičica limuntusa
Priprema:
Žute cvetove maslačka prelijte hladnom vodom i pustite da odstoje 24 sata. Sutradan dobro ocedite i prelijte sa pola litre tople prokuvane vode. U šerpi na šporetu kuvajte 15-20 minuta pa dodajte šećer, limunove i limuntus. Kuvajte još 5 minuta. Nakon što smesa dobije boju meda, skinite je sa šporeta. Prohlađenu smesu ocedite. Tu smesu vratite na ringlu i kuvajte još 2 minuta.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)