MILŠEJK OD SLANINICE Gurmanski spoj nespojivih ukusa koji ćete ili obožavati ili izbegavati

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Razbudiće vas očas posla i dati enerije za ostatak dana.

milkšejk od slanine
Shutterstock

Potrebno je

  • 8 kriški slanine
  • 1/2 šolje javorovog sirupa
  • 1 šolja mleka
  • 4 šolje sladoleda od vanile
  • 1/2 šolje šlaga
  • malo ulja

Priprema:
Obložite pleh za pečenje alu-folijom. Na njega stavite rešetku za pečenje, namažite je uljem pa poređajte četiri kriške slanine. Pomoću četkice premažite jednu stranu svake kriške sa po kašikom javorovog sirupa. Uzmite krajeve svake kriške i zavrtite u suprotnim smerovima sve dok se strana sa sirupom ne uvije ka unutra, a slanina dobije oblik valjka. Na svaki kraj trake slanine zabodite čačkalice da je drže na mestu. Pecite slaninu u rerni na 200 stepeni 15 minuta. Izvadite pleh za pečenje iz rerne i prelijte slaninu sa po kašikom javorovog sirupa. Nastavite s pečenjem još oko pet minuta. Izvadite slaninu i ohladite. Preostale četiri kriške slanine stavite u tiganj pa pecite da postane hrskava. U loncu zagrejte masnoću od slanine, slaninu iz rerne i 6 kašika javorovog sirupa. Kuvajte sirup oko 3-4 minuta da se ukusi sjedine i ostavite da se ohladi 10 minuta. Izvadite slaninu, iseckajte je i dodajte sirupu i sve blendirajte sa mlekom i sladoledom. Ukrasite šlagom i mrvicama slanine pečene u tiganju.

Komentari (0)

Loading