MILŠEJK OD SLANINICE Gurmanski spoj nespojivih ukusa koji ćete ili obožavati ili izbegavati
Razbudiće vas očas posla i dati enerije za ostatak dana.
Potrebno je
- 8 kriški slanine
- 1/2 šolje javorovog sirupa
- 1 šolja mleka
- 4 šolje sladoleda od vanile
- 1/2 šolje šlaga
- malo ulja
Priprema:
Obložite pleh za pečenje alu-folijom. Na njega stavite rešetku za pečenje, namažite je uljem pa poređajte četiri kriške slanine. Pomoću četkice premažite jednu stranu svake kriške sa po kašikom javorovog sirupa. Uzmite krajeve svake kriške i zavrtite u suprotnim smerovima sve dok se strana sa sirupom ne uvije ka unutra, a slanina dobije oblik valjka. Na svaki kraj trake slanine zabodite čačkalice da je drže na mestu. Pecite slaninu u rerni na 200 stepeni 15 minuta. Izvadite pleh za pečenje iz rerne i prelijte slaninu sa po kašikom javorovog sirupa. Nastavite s pečenjem još oko pet minuta. Izvadite slaninu i ohladite. Preostale četiri kriške slanine stavite u tiganj pa pecite da postane hrskava. U loncu zagrejte masnoću od slanine, slaninu iz rerne i 6 kašika javorovog sirupa. Kuvajte sirup oko 3-4 minuta da se ukusi sjedine i ostavite da se ohladi 10 minuta. Izvadite slaninu, iseckajte je i dodajte sirupu i sve blendirajte sa mlekom i sladoledom. Ukrasite šlagom i mrvicama slanine pečene u tiganju.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)