MILŠEJK OD SLANINICE Gurmanski spoj nespojivih ukusa koji ćete ili obožavati ili izbegavati
Razbudiće vas očas posla i dati enerije za ostatak dana.
Potrebno je
- 8 kriški slanine
- 1/2 šolje javorovog sirupa
- 1 šolja mleka
- 4 šolje sladoleda od vanile
- 1/2 šolje šlaga
- malo ulja
Priprema:
Obložite pleh za pečenje alu-folijom. Na njega stavite rešetku za pečenje, namažite je uljem pa poređajte četiri kriške slanine. Pomoću četkice premažite jednu stranu svake kriške sa po kašikom javorovog sirupa. Uzmite krajeve svake kriške i zavrtite u suprotnim smerovima sve dok se strana sa sirupom ne uvije ka unutra, a slanina dobije oblik valjka. Na svaki kraj trake slanine zabodite čačkalice da je drže na mestu. Pecite slaninu u rerni na 200 stepeni 15 minuta. Izvadite pleh za pečenje iz rerne i prelijte slaninu sa po kašikom javorovog sirupa. Nastavite s pečenjem još oko pet minuta. Izvadite slaninu i ohladite. Preostale četiri kriške slanine stavite u tiganj pa pecite da postane hrskava. U loncu zagrejte masnoću od slanine, slaninu iz rerne i 6 kašika javorovog sirupa. Kuvajte sirup oko 3-4 minuta da se ukusi sjedine i ostavite da se ohladi 10 minuta. Izvadite slaninu, iseckajte je i dodajte sirupu i sve blendirajte sa mlekom i sladoledom. Ukrasite šlagom i mrvicama slanine pečene u tiganju.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
1 TAJNI SASTOJAK ZA UVEK SOČNO MESO Biće mekano kao duša, a svi će vam tražiti recept
Ako i vama nakon pripreme meso bude tvrdo, suvo ili žilavo, primenite ovaj jednostavni trik.
Komentari (0)