10 GREŠAKA KOD KUVANJA PASULJA Ako je nedovoljno kuvan ili preslan, sigurno radite ovo
Ovo su najčešće greške kod kuvanja pasulja, pa proverite da li ih i vi pravite.
1.Kuvate pasulj predugo ili kratko
Suvi pasulj je potrebno da kuvate i po dva sata, a za mladi je dovoljno i 30 minuta. Potrebno je da omekša, pa vodite računa o vrsti pasulja.
2. Kratko potapate pasulj
Pravilo kaže da je potrebno da potopite pasulj na minimum 8 sati.
3. Stavljate malo povrća
Stavite dosta crnog i belog luka, šargarepa i ostalog povrća, daće na punoći ukusa.
4. Stavljajte previše mesa
Napravite balans između povrća i mesa, da jelo ne bi bilo prejako.
5. Previše solite
Slanina i određene vrste mesa su same po sebi dovoljno slane, pa povedite računa koliko soli vam treba.
6. Koristite prastari pasulj
Stara pakovanja bacite jer sa vremenom pasulj će izgubiti kvalitet, količinu minerala i vitamina.
7. Kuvate u premaloj šerpi
Pasulju je potrebno dovoljno mesta za kuvanje, zato koristite veliku šerpu.
8. Temperatura vode
Stavite da se kuva u hladnoj vodi, pa ga procedite kad provri. Dolijte vruće vode i ostalo. Lakše će da se vari.
9.Solite na početku kuvanja
Najbolje je da kuvate pasulj u nezasoljenoj vodi, a posolite tek na kraju, biće mekši.
10. Kuvate na prejakoj vatri
Najbolje kuvajte sporo, na laganoj vatri.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
Komentari (0)