LENJA PITA Starinska poslastica koja budi sva čula, a pojede se u jednom zalogaju
Recept za dušu i telo, iz bakine kuhinje.
Lenja pita
Sastojci:
- 3 jajeta
- 1 čaša jogurta (180 ml)
- 2 čaše (od jogurta) brašna
- 1 čaša šećera
- 1 čaša ulja
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 700 g očišćenih narendanih jabuka
- 2 kašike ulja
- 2 kašike šećera
- 3 kašike griza
Za posipanje:
Šećer u prahu
Priprema:
Umutite jaja, šećer, ulje, brašno, jogurt i prašak za pecivo, pa umesite testo. Narendane jabuke dinstajte sa uljem i šećerom i kada ispari voda koju puste, dodajte griz. Odvojite pola testa, razvucite oklagijom kao koru i stavite u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 5-6 minuta, tj. dok se ne uhvati korica. Tada stavite fil i preko njega drugu koru razvučenu oklagijom od ostatka testa. Vratite u rernu i pecite oko 40 minuta na 200 stepeni dok kora ne bude smeđe boje. Prohlađenu pitu pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
LENJA PITA S JABUKAMA ZA NEDELJU KOJA SE PAMTI I dupla mera će biti malo
Mirisna i sočna, prste da poližete.
LENJA PITA SA MERAMA "NA ČAŠE" Slatko zadovoljstvo po starom bakinom receptu
Sočna i mekana, najbolje odmah stavite duplu meru.
LENJA PITA SA MAKOM Mirisna poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, za pravo uživanje
Sočna i slatka, a super ide uz čaj ili kafu.
LENJA PITA SA BOROVNICAMA Klasik na drugačiji način, po receptu bez mane
Jednostavna i mirisna, zasladiće vas u trenu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)