LENJA PITA Starinska poslastica koja budi sva čula, a pojede se u jednom zalogaju

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Recept za dušu i telo, iz bakine kuhinje.

lenja pita
Shutterstock

Lenja pita

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 1 čaša jogurta (180 ml)
  • 2 čaše (od jogurta) brašna
  • 1 čaša šećera
  • 1 čaša ulja
  • 1 prašak za pecivo

Za fil:

  • 700 g očišćenih narendanih jabuka
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike šećera
  • 3 kašike griza

Za posipanje:
Šećer u prahu

Priprema:
Umutite jaja, šećer, ulje, brašno, jogurt i prašak za pecivo, pa umesite testo. Narendane jabuke dinstajte sa uljem i šećerom i kada ispari voda koju puste, dodajte griz. Odvojite pola testa, razvucite oklagijom kao koru i stavite u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 5-6 minuta, tj. dok se ne uhvati korica. Tada stavite fil i preko njega drugu koru razvučenu oklagijom od ostatka testa. Vratite u rernu i pecite oko 40 minuta na 200 stepeni dok kora ne bude smeđe boje. Prohlađenu pitu pospite šećerom u prahu.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading