POSNI BUREK SA ŠAMPINJONIMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, zaboravićete da nema meso
Savršen za doručak u dane Velikog Uskršnjeg posta.
Potrebno je
Za testo:
- 600 g brašna
- 1 kašičica soli
- 350 ml voda
Za fil:
- 300 g šampinjona
- 200 g praziluka
- so
- biber
Za prskanje kora:
- 100 ml ulja
- 100 ml kisele vode
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni.U jednoj posudi pomešajte brašno, so i vodu pa zamesite testo. Pustite 30 minuta da nadođe pa ga premesite na pobrašnjenoj, radnoj površini. Podelite na 4 jufke, pa svaku premažite uljem, obmotajte providnom folijom i ostavite 30 minuta. Za to vreme pravite fil. Prodinstajte sitno seckan praziluk na malo ulja, dodajte sečene šampinjone pa dinstajte zajedno 15 minuta. Posolite i pobiberite. Tanko razvucite jufke pa poprskajte mešavinom vode i ulja. Filujte pripremljenom smesom pa savijte u burek. Na pleh obložen papirom za pečenje naređajte burek, pa premažite mešavinom ulja i vode. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
SOČNI BUREK SA ŠAMPINJONIMA Još ukusniji od onog kupovnog, a savršen za dane posta
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
POSNI BUREK SA ŠAMPINJONIMA Pravi obrok za sve gurmane, zaboravićete da nema meso
Fenomenalan i sočan, a posan, za sve prilike.
BUREK SA ŠAMPINJONIMA Od gotovih kora, sočan i slasan, sve što vam treba za dobar početak dana
Od gotovih kora, hrskav i slasan, ovakav do sada niste jeli.
BUREK SA ŠAMPINJONIMA OD GOTOVIH KORA Zagrejaće vam dušu i telo, a posan
Ako nemate ideju šta da napravite posno, evo predloga. Savršen je za doručak ili večeru, slasan a držaće vas dugo sitim.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)