POSNI BUREK SA ŠAMPINJONIMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, zaboravićete da nema meso
Savršen za doručak u dane Velikog Uskršnjeg posta.
Potrebno je
Za testo:
- 600 g brašna
- 1 kašičica soli
- 350 ml voda
Za fil:
- 300 g šampinjona
- 200 g praziluka
- so
- biber
Za prskanje kora:
- 100 ml ulja
- 100 ml kisele vode
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni.U jednoj posudi pomešajte brašno, so i vodu pa zamesite testo. Pustite 30 minuta da nadođe pa ga premesite na pobrašnjenoj, radnoj površini. Podelite na 4 jufke, pa svaku premažite uljem, obmotajte providnom folijom i ostavite 30 minuta. Za to vreme pravite fil. Prodinstajte sitno seckan praziluk na malo ulja, dodajte sečene šampinjone pa dinstajte zajedno 15 minuta. Posolite i pobiberite. Tanko razvucite jufke pa poprskajte mešavinom vode i ulja. Filujte pripremljenom smesom pa savijte u burek. Na pleh obložen papirom za pečenje naređajte burek, pa premažite mešavinom ulja i vode. Pecite oko 25 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Komentari (0)