BOZA Nekada je bila po svim poslastičarama, sad ovo piće retko ko pravi
Jeftino tursko piće nekada je bilo jako popularno, najbolje napravite i podsetite se zašto.
Potrebno je
- 5 l vode
- 4 kašike kukuruznog brašna
- 1 kašika običnog brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 400 g šećera
Priprema
Sipajte vodu u šerpu i ostavite da proključa. U posudi razmutite brašno sa malo vode pa sipajte dobijenu smesu u ključalu vodu. Kuvajte uz povremeno mešanje nekih pola sata. Promešajte kvasac sa malo mlake vode i kašičicom šećera. Ostavite 10 minuta da se aktivira, pa dodajte u vodu sa brašnom i promešajte. Pustite neka odstoji 24 sata. Procedite, a u šerpu stavite šećer i prelijte sa pola litra vode. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa kada se ohladi dodajte proceđenoj tečnosti. Vaš napitak je spreman. Čuvajte ga u frižideru.
TRIK ZA SAVRŠENO MESO Marinirajte u ovoj namirnici i biće mekano i sočno
Primenite ovaj jednostavni trik, bićete oduševljeni koliko je meso mekše i ukusnije
VALJUŠCI SA MAKOM Jeftin desert skupog ukusa koji budi nostalgiju na prošla vremena
Starinski slatkiš pravi se lako, a pogodan je za svaku priliku.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
Komentari (0)