BOZA Nekada je bila po svim poslastičarama, sad ovo piće retko ko pravi
Jeftino tursko piće nekada je bilo jako popularno, najbolje napravite i podsetite se zašto.
Potrebno je
- 5 l vode
- 4 kašike kukuruznog brašna
- 1 kašika običnog brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 400 g šećera
Priprema
Sipajte vodu u šerpu i ostavite da proključa. U posudi razmutite brašno sa malo vode pa sipajte dobijenu smesu u ključalu vodu. Kuvajte uz povremeno mešanje nekih pola sata. Promešajte kvasac sa malo mlake vode i kašičicom šećera. Ostavite 10 minuta da se aktivira, pa dodajte u vodu sa brašnom i promešajte. Pustite neka odstoji 24 sata. Procedite, a u šerpu stavite šećer i prelijte sa pola litra vode. Kuvajte dok ne krene da ključa, pa kada se ohladi dodajte proceđenoj tečnosti. Vaš napitak je spreman. Čuvajte ga u frižideru.
POSNA PITA SA PEČURKAMA Slasna i aromatična, a osvaja na prvi zalogaj
Osvojiće i one izbirljive.
BABA LALINE BRZE KUGLICE Tope se u ustima, a posne, najbolje stavite duplu meru
Idealne kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena za pripremu.
BELA ČORBA Greje dušu i telo, a pomera granice dobrog ukusa
Sočna čorba sjajan je predlog za svečanu trpezu.
JAGNJETINA SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa koji se pamti, za prave gurmane
Slasno jelo u savršenom spoju raspametiće i one izbirljive.
BAKLAVA SA PISTAĆIMA Savršen praznični kolač bogatog ukusa koji će vas oduševiti
Ako stavite margarin umesto putera, dobićete posnu verziju ovog deserta.
Komentari (0)