RIŽOTO SA PEČURKAMA I BILJNIM KAČKAVALJEM Držaće vas dugo sitim, a svi će vam tražiti recept
Idealno za dane Velikog Uskršnjeg posta.
Potrebno je
- 500 g šampinjona
- 300 g pirinča
- 200 g biljnog kačkavalja
- 150 g crvenog luka
- 1 dl ulja
- 1 dl belog vina
- malo soli
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašičica mlevenog bibera
- peršunov list
Priprema
Iseckajte sitno crni luk, pa ga ga malo propržite na ulju, nalijte vino i dinstajte. Kad provri, dodajte sečene pečurke i dinstajte dok ne postanu mekane. Posolite, pobiberite, dodajte mešavinu začina i sklonite sa ringle. U šerpu sipajte dve litre vode i u nju dodate kocku za supu. Kada voda prokuva, dodajte pirinač. Od momenta kad prokuva pirinač kuvajte 15 minuta na umerenoj temperaturi, uz povremeno lagano mešanje. Zatim skinite sa vatre, poklopite i ostavite tri minuta. Ocedite na cediljki dva minuta, pa pečurkama dodajte pola pirinča preko njega pola narendanog biljnog kačkavalja, pa drugu polovinu pirinča i kačkavalja. Lagano promešajte sve. Na kraju, pospite rendanim biljnim kačkavaljem i usitnjenim peršunom.
Možda vas zanima:
POSNI GULAŠ Postaće vam jedno od omiljenih jela, a gotovo za 20 ak minuta
Sočan i aromatičan, pravićete i kada nije post.
POHOVANI KARFIOL Posan, lagan i neodoljiv obrok, prste da poližete
Slasan, zdrav ručak koji je pritom posan. Nije vam potrebno puno vremena i truda, i uspeće i potpunim početnicima.
NAJBRŽI TIRAMISU Treba vam samo 5 minuta, a svi će vam tražiti recept
Fenomenalan kolač sa kafom raspametiće i one koji ne vole slatko.
OČISTITE RERNU BRZO I LAKO Bez hemije i struganja satima, a sijaće se kao nova
Lak način za čišćenje rerne bez hemije, uz pomoć sode bikarbone i sirćeta.
POSNI PREBRANAC Klasik bez premca koji greje dušu i telo, pravi raj za nepca
Neverovatno ukusno jelo idealno je za obične dane ali i svečanu trpezu.
ĆUFTE U BEŠAMEL SOSU Sočne i aromatične, ovakve do sada niste jeli
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
POSNA REFORMA TORTA Svečana poslastica raskošnog izgleda osvojiće i one izbirljive
Čokoladna poslastica sa orasima ukrasiće svaku trpezu, a ni malo ne zaostaje ukusom za originalom.
Komentari (0)