RIŽOTO SA PEČURKAMA I BILJNIM KAČKAVALJEM Držaće vas dugo sitim, a svi će vam tražiti recept
Idealno za dane Velikog Uskršnjeg posta.
![rižoto](/data/images/2024-04-05/83186_shutterstock-539174890_f.jpg?timestamp=1712268000)
Potrebno je
- 500 g šampinjona
- 300 g pirinča
- 200 g biljnog kačkavalja
- 150 g crvenog luka
- 1 dl ulja
- 1 dl belog vina
- malo soli
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašičica mlevenog bibera
- peršunov list
Priprema
Iseckajte sitno crni luk, pa ga ga malo propržite na ulju, nalijte vino i dinstajte. Kad provri, dodajte sečene pečurke i dinstajte dok ne postanu mekane. Posolite, pobiberite, dodajte mešavinu začina i sklonite sa ringle. U šerpu sipajte dve litre vode i u nju dodate kocku za supu. Kada voda prokuva, dodajte pirinač. Od momenta kad prokuva pirinač kuvajte 15 minuta na umerenoj temperaturi, uz povremeno lagano mešanje. Zatim skinite sa vatre, poklopite i ostavite tri minuta. Ocedite na cediljki dva minuta, pa pečurkama dodajte pola pirinča preko njega pola narendanog biljnog kačkavalja, pa drugu polovinu pirinča i kačkavalja. Lagano promešajte sve. Na kraju, pospite rendanim biljnim kačkavaljem i usitnjenim peršunom.
Možda vas zanima:
![dunavski paprikaš](/data/images/2024-06-28/92343_dunavski-paprikas_f.jpg)
DUNAVSKI PAPRIKAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Aromatično jelo sa ribom za prave gurmane, a posno
Posni paprikaš raspamtiće i one izbirljive, a riba i vino mu daju poseban šmek.
![posni čevapi](/data/images/2022-11-25/41028_screenshot-2_f.png)
POSNI ĆEVAPI Sočni i slasni, recept je proveren a ukus savršen
Soja je namirnica koja zamenjuje meso, bićete oduševljeni, a držaće vas dugo sitim.
![posni gulaš](/data/images/2024-04-16/84361_shutterstock-1695261007_f.jpg)
POSNI GULAŠ Postaće vam jedno od omiljenih jela, a gotovo za 20 ak minuta
Sočan i aromatičan, pravićete i kada nije post.
![pohovani karfiol](/data/images/2023-02-22/47150_shutterstock-1024428718_f.jpg)
POHOVANI KARFIOL Posan, lagan i neodoljiv obrok, prste da poližete
Slasan, zdrav ručak koji je pritom posan. Nije vam potrebno puno vremena i truda, i uspeće i potpunim početnicima.
![giros](/data/images/2024-07-24/95211_giros-1_f.jpg)
DOMAĆI GIROS Sočan i slasan obrok koji pomera granice dobrog ukusa
Omiljeno jelo sa letovanja od sada možete da pravite i kod svoje kuće.
![meso](/data/images/2024-07-26/95456_shutterstock-2387668335_f.jpg)
SOČNO PEČENO MESO Moguće je, treba vam samo ova namirnica, biće mekano kao duša
Ako želite da pečeno meso bude sočno primenite ovaj jednostavan trik, i bićete raspamećeni koliko je ukusno.
![hašure](/data/images/2024-07-24/95231_shutterstock-229477783_f.jpg)
HAŠURE Turski specijalitet nastao posle potopa Zemlje, u sočnom spoju različitih ukusa
Legenda smatra da je ovaj turski specijalitet najstariji desert na svetu, a ako želite da se uverite da li je zaista toliko dobar, najbolje napravite i probajte.
![čokoladni smuti](/data/images/2024-07-24/95238_shutterstock-301326848_f.jpg)
ČOKOLADNI SMUTI ZA DORUČAK I DOBAR IZGLED Recept glumice Dženifer Aniston oduševio fanove, svi ga prave
Ukusan i zdrav doručak po receptu čuvene glumice, poznate po dobrom zdravlju i vitkoj liniji.
![mil fej](/data/images/2024-07-24/95222_shutterstock-2116217021_f.jpg)
MIL FEJ DESERT Čarobni francuski slatkiš, kremast i lagan, otopićete se od miline
Francuski kolač "od 1000 kora" obožavaće i oni koji ne vole slatko.
Komentari (0)