RIŽOTO SA PEČURKAMA I BILJNIM KAČKAVALJEM Držaće vas dugo sitim, a svi će vam tražiti recept

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Idealno za dane Velikog Uskršnjeg posta.

rižoto
Shutterstock

Potrebno je

  • 500 g šampinjona
  • 300 g pirinča
  • 200 g biljnog kačkavalja
  • 150 g crvenog luka 
  • 1 dl ulja 
  • 1 dl belog vina
  • malo soli
  • 1 kašika suvog biljnog začina
  • 1 kašičica mlevenog bibera 
  • peršunov list 

Priprema

Iseckajte sitno crni luk, pa ga ga malo propržite na ulju, nalijte vino i dinstajte. Kad provri, dodajte sečene pečurke i dinstajte dok ne postanu mekane. Posolite, pobiberite, dodajte mešavinu začina i sklonite sa ringle.  U šerpu sipajte dve litre vode i u nju dodate kocku za supu. Kada voda prokuva, dodajte pirinač. Od momenta kad prokuva pirinač kuvajte 15 minuta na umerenoj temperaturi, uz povremeno lagano mešanje. Zatim skinite sa vatre, poklopite i ostavite tri minuta. Ocedite na cediljki dva minuta, pa pečurkama dodajte pola pirinča preko njega pola narendanog biljnog kačkavalja, pa drugu polovinu pirinča i kačkavalja. Lagano promešajte sve. Na kraju, pospite rendanim biljnim kačkavaljem i usitnjenim peršunom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading