PITU SA MESOM ANASTASIJE GUDELJ NIKO NE ODBIJA A njenom mužu Nemanji je omiljena
Ćerka folk-dive Cece Ražnatović i supruga fudbalera Nemanje Gudelja već godinama uspešno gradi svoju muzičku karijeru. Osim što je vrhunska pevačica, Anastasija je i sjajna domaćica. Kažu da njenu pitu sa mesom svi obožavaju.
Sastojci:
- pakovanje gotovih kora
- 400 do 500 g mlevenog mesa
- jedan crni luk
- peršun
- 2-3 jaja
- malo kisele vode
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Iseckajte luk pa ga propržite i dodajte mu mleveno meso. Posolite i pobiberite i na kraju dodajte iseckani peršun. Premažite uljem tepsiju, pa stavite prvu koru i opet je malo poprskajte uljem ili istopljenim puterom. Poređajte tako četiri do pet kora, pa sipajte pola smese, zatim još nekoliko kora i ostatak smese. Zatvorite sa dve kore, a svaku poprskajte sa malo ulja ili putera. Umutite jaja dobro i dodajte malo kisele vode, pa sipajte preko pite. Dobro protresite i pecite oko pola sata na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
GURMANSKA PITA SA KOBASICAMA Zbog nje se krši svaka dijeta
Sočna i slasna, prste da poližete.
BAKA MIRINA PITA SA MESOM Hrskava, topla, mirisna i slasna
Savršena za doručak, uz šolju jogurta.
ZALIVENA PITA SA MESOM MILUJE NEPCA Sočna, aromatična i bogata, i sit bi je jeo
Pravi se lako, a smaže se u trenu.
BOSANSKI BUREK SA MESOM JE JELO SA DUŠOM Po receptu iz stare sarajevske burekdžinice
Najbolje služite uz jogurt.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)