ŠNICLE SA POVRĆEM I SLANINOM IZ RERNE Slasni delikates koji mami osmeh na lice
Konkretan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
Potrebno je:
- 4 svinjske šnicle
- po želji povrća (šargarepe, paprika,
- crnog ili praziluka, paradajza)
- 2-3 čena belog luka
- so
- biber
- suvi biljni začin
- tucana ljuta paprika
- 50 g suve slanine
- nekoliko kašika kisele pavlake
Priprema
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Izlupajte šnicle pa ih posolite i pobiberite. Isecite povrće na kolutove. U vatrostalnu posudu sipajte povrće , pa ga posolite i pobiberite, i dodajte suvi biljni začin i ljutu tucanu papriku. Izmešajte pa preko toga poređajte šnicle. Slaninu isecite na trakice, pa naređajte preko šnicli. Poklopite i pecite oko pola sata u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Izvadite i prelijte kiselim mlekom pa dopecite još 10 minuta, bez pokrivanja. Prijatno!
Možda vas zanima:
BRZE ŠNICLE ZA SUPERUKUSAN RUČAK Pripremite jelo koje će svi zavoleti
Nije tu ništa komplikovano.
POHOVANE ŠNICLE PRAVI RUČAK Svaki dan možete spremati preukusne posne pljeskavičice
Svima će se dopasti.
GURMANSKA SALATA Sa slaninom i majonezom, pravi se lako, a pomera granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a ukućani će stajati u redu za još.
BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića
Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.
SARMICE OD ZELJA Bolje od klasičnih, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Sočne i slasne, za pravo uživanje.
PREDLOZI ZA ĐURĐEVDANSKU TRPEZU Od pite i salate do paštete, dobićete brojne pohvale
Pastirska pita, gurmanska salata, francuski krompir ili pašteta, nećete da pogrešite šta god da odaberete.
POTAŽ OD ŠPARGLE Kremasto predjelo fenomenalnog ukusa nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Služite ga kao užinu ili predjelo uz prilog po želji.
Komentari (0)