BANANA HLEB Neodoljivog ukusa, i slatkiš i hleb i prilog, a budi sva čula

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Možete da ga jedete za doručak ili užinu, kao desert ili samostalno. Savršeno se slaže sa kafom, probajte i uverite se sami.

banana hleb
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 šolja šećera
  • 1/2 šolje omekšalog maslaca
  • 2 jajeta
  • 3 zrele banane
  • 2,5 šolje brašna
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 šolje mleka
  • 1/2 šolje seckanih oraha

Priprema
Mikserom umutite šećer i puter. Zatim dodajte jaja, izgnječene banane, mleko i ekstrakt vanile. Sve dobro umutite, pa sipajte brašno i prašak za pecivo. Mutite sve dok smesa ne bude kompaktna. Dodajte orahe, pa izlijte celu smesu u pleh. Pecite hleb oko četrdesetak minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne porumeni.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading