BANANA HLEB Neodoljivog ukusa, i slatkiš i hleb i prilog, a budi sva čula
Možete da ga jedete za doručak ili užinu, kao desert ili samostalno. Savršeno se slaže sa kafom, probajte i uverite se sami.
Potrebno je
- 1 šolja šećera
- 1/2 šolje omekšalog maslaca
- 2 jajeta
- 3 zrele banane
- 2,5 šolje brašna
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/2 šolje mleka
- 1/2 šolje seckanih oraha
Priprema
Mikserom umutite šećer i puter. Zatim dodajte jaja, izgnječene banane, mleko i ekstrakt vanile. Sve dobro umutite, pa sipajte brašno i prašak za pecivo. Mutite sve dok smesa ne bude kompaktna. Dodajte orahe, pa izlijte celu smesu u pleh. Pecite hleb oko četrdesetak minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok ne porumeni.
Možda vas zanima:
BANANA HLEB SA KOKOSOM Letnja varijanta omiljenog deserta mekana kao duša
Klasik na drugačiji način, ukusa koji se pamti.
ČOKOLADNI BANANA HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Smaže se za tren oka, a uspeva i početnicima
Neodoljivi i drugačiji hleb, prste da poližete.
BANANA HLEB Hrskav spolja, a sočan iznutra, kao osmišljen za uživanje
Za savršen početak dana, ukusan i aromatičan.
SLANI BANANA HLEB Dodajte šolju jogurta ili kiselog mleka i uživajte u svakom zalogaju
Ako volite slatku varijantu banana hleba, ovu slanu ćete obožavati. Možete da jedete samostalno ii uz prilog po izboru.
DOMAĆI AJVAR Ukusom ni malo ne zaostaje za onim kupovnim, pozavideće vam sve komšinice
Otvoriće vam apetit u trenu.
GREŠKE KADA PRAVITE PALAČINKE Zbog ovog nisu mekane i vazdušaste već žilave i gumenaste
Pravljenje palačinki deluje jednostavno, ali ako i vi pravite neke od ovih greški, biće bezukusne i gumene.
LENJA PITA SA MAKOM Klasičan desert na moderan način, poći će vam voda na usta
Ako volite klasičnu lenju pitu, ovu sa makom ćete obožavati.
AKO ŽELITE DA KIFLICE BUDU MEKANE I TREĆI DAN URADITE OVO Treba vam samo 2 sastojka
Dodajte ove sastojke i uživajte u svežim kiflicama nekoliko dana.
ŠNENOKLE PO BAKINOM RECEPTU Starinski slatkiš koji budi nostalgiju, a vazdušast i kremast
Fenomenalan desert, za sve svečane prilike i obične dane, kada vam se jede nešto slatko.
Komentari (0)