POSNA SARMA Ni malo ne zaostaje za onom pravom, a svi će vam tražiti recept

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasičnu sarmu, ovu ćete obožavati.

sarma
Shutterstock

Potrebno je

  • 2 crna luka
  • 1 praziluk
  • 1 šargarepa
  • 200 g pirinča
  • 100 g pečuraka
  • 400 g tunjevine
  • kiseli kupus 

Za preliv

  • 1 kašičica slatke paprike
  • 3 čena belog luka
  • voda 

Priprema
Sitno iseckajte praziluk i crni luk, pa propržite na ulju. U prženi luk dodajte seckanu šargarepu i pečurke. Posolite. Onda dodajte i opran pirinač i dobro promešajte. Zatim začinite, a onda dodajte proceđenu tunjevinu. Promešajte dobro. Uzmite listove kiselog kupusa koji ste oprali, sipajte nadev, a onda urolajte. Zatim ređajte u nauljenu tepsiju i sipajte preliv od  pomešanog mlevenog belog luka, vode i slatke paprike. Pecite oko 30 minuta na 200 stepeni.

 

Komentari (0)

Loading