NAJČEŠĆE GREŠKE KOD KUVANJA KROMPIR ČORBE Ima ih 7 i mogu ozbiljno da pokvare ukus
Ako i vi pravite ove greške kada kuvate krompir čorbu, primenite ove jednostavne trikove i videćete razliku u ukusu.
1. Dodajete mleko umesto pavlake za kuvanje
Umesto mleka dodajte pavlaku za kuvanje, poboljšaće ukus.
2. Suviše rano dodajete mlečne proizvode
Mlečne proizvode nemojte da dodajete rano, jer će da se zgusnu i naprave grudvice. Zato uvek dodajte na kraju kuvanja.
3. Ne dodajete sirće ili limunov sok
Sipajte malo sirćeta ili limunovog soka, biće lepša aroma čorbe i mnogo ukusnija.
4. Stavljate suviše soli
Nemojte da presoljavate čorbu, a ako ste to već uradili, pojačajte količinu krompira da neutrališe slan ukus.
5. Probate krompir čorbu odmah nakon začina
Začinite pa sačekajte par minuta da bi svi sastojci pustili arome, tek onda probajte.
6. Preskačete dekoraciju
Kuvanu krompir čorbu dekorišite rendanim sirom, zalčinima ili po ukusu. Mnogo će da poboljša ukus čorbe.
7. Žurite
Nemojte da žurite kada pravite krompir čorbu, ni da pojačavate temperaturu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)