BEČKA ŠNICLA Slasno i hrskavo jelo po receptu kafanskih majstora

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

bečka šnicla
unsplash.com

Potrebno je

  • 4 velike teleće šnicle 
  • 6 kašika ulja
  • 2 jaja
  • 2 kašike brašna
  • 100g prezle 
  • 1 kašika griza
  • 4 kriške limuna
  • 1/2 veze peršuna

Priprema

Tučkom za meso blago izlupajte šnicle. Dobro izmutite belanca, pa dodajte žumanca i sjedinite. Potom posolite i pobiberite. Šnicle uvaljajte u brašno, umočite u jaje i zatim uvaljajte u prezle pomešane sa grizom. Otresite višak. Šnicle pržite u vrelom ulju sa obe strane, dok ne porumene. Izvadite šnicle na rešetku da bi se ocedile od viška ulja. Servirajte ih ukrašene limunom uz krompir ili krompir salatu.

Možda vas zanima:

karađorđeva šnicla

KARAĐORĐEVA ŠNICLA ZA RUČAK KOJI SE PAMTI A jedno je od omiljeniih jela košarkašu Aleksi Avramoviću

13:00

20 oktobar, 2024

Sezonski recepti

Srpski košarkaški reprezentativac, doskorašnji igrač Partizana, a sada deo CSKA Moskva, ostvario je karijeru o kojoj mašta svaki dečak na igralištu, sa loptom oko obruča. Rođeni Čačanin i suprug obožava da jede specijalitete iz taštine kuhinje, ali i jela od mesa po kojima je njegov grad poznat. - U poslednje vreme volim, na primer, lovačke šnicle. Tašta spremi jagnjetinu, strina spremi palačinke, stric roštilj i tako. Za svaku vrstu jela imam kafanu ili restoran u koji odem u Čačku. Ako mi se jede pečenje, odem na pečenje, ako mi se jede Karađorđeva šnicla, ima sjajnih restorana - izjavio je Aleksa u emisiji „Balkanskom ulicom“.

Komentari (0)

Loading