POGAČA BEZ KVASCA Pravi se sa kiselim mlekom a greje dušu i telo, za pravo zadovoljstvo
Sočna pogača bez kvasca uspeće svima, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 400 g brašna T-400
- 200 g kiselog mleka
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml kisele vode
- 3 kašike ulja
- malo soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Brašno prosejte sa praškom za pecivo pa stavite u posudu. Dodajte so, kiselo mleko, ulje, kiselu vodu i zamesite mekše testo. Ostavite da odmori 15 do 20 minuta. Na pobrašnjenoj površini malo rastanjite testo pa ga premestite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Obmotajte čistom krpom pa ostavite da se prohladi. Ohlađenu pogaču kidajte rukama. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
KOSOVSKA POGAČA Recept glumca Milana Vasića oduševio domaćice na mrežama
Glumac Milan Vasić nedavno se ostvario u najvažnijoj životnoj ulozi, postao je otac dečaka Despota. Da nije talentovan samo za „daske koje život znače“ pokazuje i ovaj recept za kosovsku pogaču, po receptu njegove majke, koja mu je omiljena, a ne sumnjamo da će se i vama svideti.
MIRISNA FOKAČA SA RUZMARINOM Ukus Italije u svakom zalogaju
Samo dodajte prilog po želji.
FOKAČA SA MASLINAMA I PARADAJZOM Ovako je prave Italijani, uvek bude mekana i sočna
Samo dodajte prilog po želji.
DOMAĆA POGAČA IZ TIGANJA Ukusa koji budi sva čula, a super ide sa raznim prilozima
Mekana i vazdušasta, ovakvu do sada niste jeli.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)