POGAČA BEZ KVASCA Pravi se sa kiselim mlekom a greje dušu i telo, za pravo zadovoljstvo

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Sočna pogača bez kvasca uspeće svima, a osvaja na prvi zalogaj.

pogača
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g brašna T-400
  • 200 g kiselog mleka
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml kisele vode
  • 3 kašike ulja
  • malo soli

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Brašno prosejte sa praškom za pecivo pa stavite u posudu. Dodajte so, kiselo mleko, ulje, kiselu vodu i zamesite mekše testo. Ostavite da odmori 15 do 20 minuta. Na pobrašnjenoj površini malo rastanjite testo pa ga premestite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Obmotajte čistom krpom pa ostavite da se prohladi. Ohlađenu pogaču kidajte rukama. Služite uz prilog po želji. Prijatno!

 

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading