POGAČA BEZ KVASCA Pravi se sa kiselim mlekom a greje dušu i telo, za pravo zadovoljstvo
Sočna pogača bez kvasca uspeće svima, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 400 g brašna T-400
- 200 g kiselog mleka
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml kisele vode
- 3 kašike ulja
- malo soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Brašno prosejte sa praškom za pecivo pa stavite u posudu. Dodajte so, kiselo mleko, ulje, kiselu vodu i zamesite mekše testo. Ostavite da odmori 15 do 20 minuta. Na pobrašnjenoj površini malo rastanjite testo pa ga premestite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Obmotajte čistom krpom pa ostavite da se prohladi. Ohlađenu pogaču kidajte rukama. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
Možda vas zanima:
TETKA VERICINA BRZA POGAČA Po principu "smuti pa prospi", a nema kome se neće svideti
Služite za večeru ili doručak, uz prilog po želji.
FOKAČA Aromatična italijanska pogača koja ide uz sve, ukusa koji priča priče
Pljosnata pogača koja se ukrašava začinskim biljem i maslinama, uzećete parče više.
POGAČA S LUKOM Aromatična i drugačija, za savršen početak dana, a svaki zalogaj budi čula
Pogodna za one koji poste, ali i one koji vole začinjena jela.
MAKEDONSKA POGAČA Donosimo vam tradicionalni recept, biće mekana kao duša
Jednostavno se pravi, a osvojiće sve koji budu probali.
VALJUŠCI SA MAKOM Jeftin desert skupog ukusa koji budi nostalgiju na prošla vremena
Starinski slatkiš pravi se lako, a pogodan je za svaku priliku.
NEODOLJIVE KROFNE SA CRNOM ČOKOLADOM Posne, a slasne i mekane kao pamuk
Ako volite klasične krofne, ove sa crnom čokoladom ćete obožavati.
ŠTRUDLA SA MAKOM Teta Nada nam je dala recept kako da bude sočna i mekana, prste da poližete
Starinska poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a može da se napravi i u posnoj varijanti.
AKO ŽELITE DA PIRE BUDE SAVRŠEN DODAJTE OVO Biće vazdušast i kremast, a trik provereno uspeva
Primenite trik profesionalnih kuvara i uživajte u omiljenom obroku.
SUVE PAPRIKE PUNJENE ORASIMA Zasitno posno jelo koje krepi organizam u trenu
Fenomenalno jelo dugo će vas držati sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)