POGAČA BEZ KVASCA Pravi se sa kiselim mlekom a greje dušu i telo, za pravo zadovoljstvo
Sočna pogača bez kvasca uspeće svima, a osvaja na prvi zalogaj.
Potrebno je:
- 400 g brašna T-400
- 200 g kiselog mleka
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml kisele vode
- 3 kašike ulja
- malo soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Brašno prosejte sa praškom za pecivo pa stavite u posudu. Dodajte so, kiselo mleko, ulje, kiselu vodu i zamesite mekše testo. Ostavite da odmori 15 do 20 minuta. Na pobrašnjenoj površini malo rastanjite testo pa ga premestite u pleh obložen pek papirom. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Obmotajte čistom krpom pa ostavite da se prohladi. Ohlađenu pogaču kidajte rukama. Služite uz prilog po želji. Prijatno!
OBOJITE JAJA U ZELENO Tehnika je potpuno prirodna, a dobićete brojne pohvale
Tehnika je potpuno prirodna a ispašče prelepa.
POSNA MOSKVA ŠNIT Jedna od najlepših beogradskih torti, praznična, lagana i voćna
Fenomenalna poslastica idealna za svaku svečanu trpezu.
USKRŠNJA PAMUK POGAČA Mekana kao duša, a uspeće i početnicima
Ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
SPANAĆ SA MLEVENIM MESOM Sočno jelo koje se pravi brzo i lako, a govori 5 jezika
Savršen spoj mesa i povrća raspametiće i one izbirljive.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U TESTO Narašće kao ludo, a kiflice će biti mekane danima
Jednostavna namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji, dodaće mekoću vašem pecivu i biće sveže danima.
Komentari (0)