PILAV SA PILETINOM Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, za ručak koji se pamti
Konkretno jelo držaće vas dugo sitim, a ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je
- 400 g pirinča
- 2 bataka sa karabatakom
- 2 krilca
- 1 veza zeleni
- 1 crni luk
- 1 praziluk
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Presecite rni luk na pola pa ga propržite na ringli. U šerpu stavite meso, očišćenu vezu zeleni i luk. Začinite pa poklopite i kuvajte dok meso ne omekša. Procedite supu, a meso stavite na tacnu. U nauljenu tepsiju sipajte pirinač pa pospite seckanim prazilukom. Poređajte meso pa nalijte bujon. Pecite oko sat i po vremena, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Kada pirinač upije bujon, nalijte još. Prijatno!
Možda vas zanima:
RIŽOTO SA BUNDEVOM RAJ ZA NEPCA Greje dušu i telo, a gotov dok trepnete
Kremast i sočan, i dupla mera je malo.
ŠARENI RIŽOTO BUDI SVA ČULA Ukućani će ga obožavati, a bićete siti satima
Kremast i lagan, prste da poližete.
PILAV PO RECEPTU IZ BAKINE KUHINJE Nakon njega zaboravićete na sve druge
Najbolje služite uz piletinu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)