PILAV SA PILETINOM Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, za ručak koji se pamti

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Konkretno jelo držaće vas dugo sitim, a ukućani će stajati u redu za još.

pilav sa piletinom
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g pirinča
  • 2 bataka sa karabatakom 
  • 2 krilca 
  • 1 veza zeleni 
  • 1 crni luk 
  • 1 praziluk 

Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Presecite rni luk na pola pa ga propržite na ringli. U šerpu stavite meso, očišćenu vezu zeleni i luk. Začinite pa poklopite i kuvajte dok meso ne omekša. Procedite supu, a meso stavite na tacnu. U nauljenu tepsiju sipajte pirinač pa pospite seckanim prazilukom. Poređajte meso pa nalijte bujon. Pecite oko sat i po vremena, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Kada pirinač upije bujon, nalijte još. Prijatno!

Komentari (0)

Loading