PILAV SA PILETINOM Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, za ručak koji se pamti
Konkretno jelo držaće vas dugo sitim, a ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je
- 400 g pirinča
- 2 bataka sa karabatakom
- 2 krilca
- 1 veza zeleni
- 1 crni luk
- 1 praziluk
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Presecite rni luk na pola pa ga propržite na ringli. U šerpu stavite meso, očišćenu vezu zeleni i luk. Začinite pa poklopite i kuvajte dok meso ne omekša. Procedite supu, a meso stavite na tacnu. U nauljenu tepsiju sipajte pirinač pa pospite seckanim prazilukom. Poređajte meso pa nalijte bujon. Pecite oko sat i po vremena, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Kada pirinač upije bujon, nalijte još. Prijatno!
Možda vas zanima:
DODAJTE DVA SASTOJKA U PILAV I DOBIĆETE NOVO JELO Domaćice u Srbiji masovno dele ovaj recept, proverite koliko je kremast i ukusan
Ova dva sastojka sigurno imate u kući, a od kasičnog pilava napraviće vrhunski gurmanluk
OBOJITE JAJA U ZELENO Tehnika je potpuno prirodna, a dobićete brojne pohvale
Tehnika je potpuno prirodna a ispašče prelepa.
POSNA MOSKVA ŠNIT Jedna od najlepših beogradskih torti, praznična, lagana i voćna
Fenomenalna poslastica idealna za svaku svečanu trpezu.
USKRŠNJA PAMUK POGAČA Mekana kao duša, a uspeće i početnicima
Ukrasiće svečanu trpezu, a dobićete brojne komplimente.
SPANAĆ SA MLEVENIM MESOM Sočno jelo koje se pravi brzo i lako, a govori 5 jezika
Savršen spoj mesa i povrća raspametiće i one izbirljive.
DODAJTE OVAJ SASTOJAK U TESTO Narašće kao ludo, a kiflice će biti mekane danima
Jednostavna namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji, dodaće mekoću vašem pecivu i biće sveže danima.
Komentari (0)