PILAV SA PILETINOM Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj, za ručak koji se pamti
Konkretno jelo držaće vas dugo sitim, a ukućani će stajati u redu za još.
Potrebno je
- 400 g pirinča
- 2 bataka sa karabatakom
- 2 krilca
- 1 veza zeleni
- 1 crni luk
- 1 praziluk
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Presecite rni luk na pola pa ga propržite na ringli. U šerpu stavite meso, očišćenu vezu zeleni i luk. Začinite pa poklopite i kuvajte dok meso ne omekša. Procedite supu, a meso stavite na tacnu. U nauljenu tepsiju sipajte pirinač pa pospite seckanim prazilukom. Poređajte meso pa nalijte bujon. Pecite oko sat i po vremena, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Kada pirinač upije bujon, nalijte još. Prijatno!
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)